AKP ‘etki ajanlığını’ yeniden gündeme getirecek

Kamuoyunun tepkisinin ardından geri çekilen etki ajanlığı düzenlemesinin Meclis açıldıktan sonra yeniden getirileceği iddia edildi.

  • ü
  • 22 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İktidar ortakları ‘etki ajanlığı’ düzenlemesi için yeniden düğmeye bastı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim itibariyle yeni yasama çalışmalarına başlayacak. Meclis’in gündeminde başta yeni anayasa olmak üzere önemli konular var. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dönem başlamadan önce yeni anayasa yapımı ile ilgili Meclis’te grubu bulunan partilere bir çağrı daha yapması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak yasa çalışmaları için de hazırlıklar başladı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda değişiklik teklifi, Öğretmenlik Meslek Kanununda değişiklik teklifi ve kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen teklif, Meclis gündeminde görüşülmeyi bekliyor.

Gazete Duvar’ın kulis haberine göre Meclis’te ilk ele alınması beklenen teklif Yargı paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartışmalı bazı düzenlemelerin çıkarıldığı teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte genişletileceği ifade ediliyor. Paket hazırlanırken gündeme gelen ama eleştiriler üzerine geri çekilen “Etki ajanlığı” düzenlemesinin de yeniden ekleneceği kaydediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com