AKP adayları için esnaf esnaf dolaşıp oy isteyen İçişleri Bakanı ‘seçim güvenliği’ni anlattı: 594 bin personel görevlendirildi

AKP adayları için sokak sokak dolaşıp oy isteyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçim güvenliğine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

  • ü
  • 25 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yerel seçime 6 gün kala ‘seçim güvenliği’ toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, seçimin güvenli bir şekilde tamamlanması için Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Seçim Harekat Merkezi kurulduğunu söyledi.

İllerde merkezler oluşturulduğunu anlatan Bakan Yerlikaya, “31 Mart Mahalli Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi. Ayrıca kolluk birimlerimize ait helikopterlerimizi uçaklarımızı, İHA/İKÜ’larımızı, göreve hazır vaziyette bulunduruyoruz” dedi.

594 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Bakan Yerlikaya, 31 Mart seçimleri için 594 bin emniyet personelinin görevlendirildiğini anlattı.

Bakan Yerlikaya, “31 Mart seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ali Yerlikaya, başta AKP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum olmak üzere, sahada yerel seçim oy istediği için eleştirilerin odağına yerleşmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com