İdare Mahkemeleri de AYM kararını tanımıyor: İade edilen barış akademisyenleri tekrar ihraç ediliyor

Akademisyen Mühdan Sağlam, görevi iade edilen Barış Akademisyenlerinin bazıların tekrar ihraç edildiklerini belirterek, "İade oluyorlar iddiası doğru değil, iade olup yeniden ihraç ediliyorlar demek daha doğru. Umuyoruz bu süreç daha fazla hukuksuzluğa ve garabete neden olmadan son bulur" dedi.

  • ü
  • 01 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Üniversitesi’ndeki görevine geçtiğimiz günlerde iade edilen Barış Akademisyeni Mühdan Sağlam, görevi iade edilen Barış Akademisyenlerinin tekrar ihraç edildiklerini söyledi.

Bölge İdare Mahkemeleri’nin de Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararlarına uymadığını belirten Sağlam, “Özetle iade oluyorlar iddiası doğru değil, iade olup yeniden ihraç ediliyorlar demek daha doğru” dedi.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Sağlam, “Barış Akademisyenleri iade olur, sorun hukuki olarak çözülüyor, bir hataydı hakları geri veriliyor(?!) Maalesef öyle değil, 2019 AYM kararına rağmen OHAL Komisyonu Barış Akademisyenlerine toplu ret verdi. İdare mahkemelerine dava açıldı. Yaklaşık 10 idare mahkemesi gelen başvuruları inceledi. Üç daire AYM kararını tanımayarak tüm başvuruları reddetti. Bazı daireler iade kararı verdi, AYM kararını tanıdılar. Elbette Üniversiteler ve ret alan arkadaşlarımız istinafa gitti. Buna bölge idare mahkemeleri (BİM) bakıyor.

avalar görünen o ki üç BİM arasında dağıtıldı. BİM’ler, ilk dereceden ret alanların kararlarını öncelemek yerine iade kararlarını öncelikli ele aldı, şimdilik tabii. Bir daire çoğunluk onayladı iadeleri ve 4 iadeyi bozma verdi. Yani yeniden ihraç etti.

4 HOCAYI YENİDEN İHRAÇ ETTİLER

Dün ilk defa başka bir BİM karar açıkladı ve Taha Hoca ile bir başka hocamızın iade kararını bozdu. Gerekçesine bakıldığında AYM kararını tanımayıp, mahkeme bu iddiayı çürüttüğü halde (hem AYM hem ilk derece mahkeme) Beze Hozat’tan talimat aldılar iddiasını gerekçe saydı. BİM böylece davayı aslında başa sardı, AYM “kararı adli suçu bağlar, ifade özgürlüğü olabilir hapis yatmalarına gerek yok ama ihraç edilebilirler” dedi. Böylece iade olan insanlar yeniden ihraç edilme şoku yaşadı. Hayatınız yeniden bir anda allak bullak oluyor.

Barış Akademisyenlerine adeta yeniden bir ihraç süreci yaşatılarak (ki öyle) hayatlarıyla oynanıyor. Özetle iade oluyorlar iddiası doğru değil, iade olup yeniden ihraç ediliyorlar demek daha doğru. Umuyoruz bu süreç daha fazla hukuksuzluğa ve garabete neden olmadan son bulur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com