“Aile içi cinsel istismar”ı ortaya çıkaran KHK’lı Zoroğlu’nun davasında ara karar

Ara karar verilen davada duruşma ileri bir tarihe ertelendi. KHK'lı profesör Zoroğlu, yaptığı savunmada “Torbacı değilim, profesörüm” demişti.

  • ü
  • 02 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmeden önce Adli Tıp Kurumu’nda çocuk istismarı vakalarına bakan tek isim olan Prof. Süleyman Salih Zoroğlu’nun yargılanmasına devam edildi.  Ertelenen davada, “Aile içi cinsel istismar”a uğrayan çocuklarla ilgili raporu nedeniyle tutuklu bulunan Zoroğlu, yaptığı savunmada “Torbacı değilim, profesörüm” demişti.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’ndan KHK ile ihraç edilen Zoroğlu, “aile içi cinsel istismar”a uğradığını söyleyen çocuklarla ilgili rapor düzenlediği için tutuklanmış; “çocuklara uyuşturucu vererek ailelerine karşı manipüle etmek ve cinsel istismara uğradıklarını söyletmekle” suçlanmıştı.

Bugün devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar Salih Zoroğlu ile çalışanı Ahmet Aktaş, cezaevinden jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar İnci Aslan, Hüsniye Ağca ve Prof. Zoroğlu’nun diş hekimi olan eşi Özgül Zoroğlu ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet’ten Fahrettin Öztürk’ün bildirdiğine göre, bugün devam eden duruşmada ise müştekiler ile mağdur olduğunu söyleyen 3 kişi beyanda bulundu.

ARA KARAR, DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Süleyman Salih Zoruğlu ile Ahmet Aktaş’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Müştekiler ve Aile Bakanlığı’nın katılma taleplerini kabul eden mahkeme, Sağlık Bakanlığı’nın, suçtan doğrudan zarar görmediğine kanaat getirerek, bakanlık vekilinin katılma talebini reddetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Mahkeme, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de devamına karar verdi. Mahkeme, gelecek duruşmanın da uzun sürebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, duruşma için 3 gün verdi. Buna göre gelecek duruşma 22-23 ve 24 Mayıs’ta görülecek.

DOKTOR SUÇLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Süleyman Salih Zoroğlu’nun, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’, ‘eziyet’, ‘iftira’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘şantaj’, ‘uyuşturucu madde kullanımını özendirme’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ suçlarından 96 yıldan 972 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer 5 şüpheli hakkında da değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com