Yerlikaya, edit video ve dua ile duyurdu: 60 gözaltı daha

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde Gülen cemaati mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 60 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya'nın paylaştığı videoda yüzlerce polis aracının kurgu video için hazır bulunduğu görülüyor.

  • ü
  • 18 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde Gülen cemaatine yönelik düzenlenen operasyonun kurgu video görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak 60 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Operasyonu yapan polisleri tebrik edip dua eden Yerlikaya, gözaltıların “himmet toplama”, “ankesörlü telefonla iletişim kurma”, “haklarında arama kararı olan” gerekçeleriyle yapıldığını söyledi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital malzemenin yanısıra 6 milyon TL’ye yakın da nakit para ele geçirildiğini söyledi.

İZMİR’DE AİHM KARARINA RAĞMEN 12 GÖZALTI

İzmir merkez ve 3 ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda ‘ByLock’ mesajlaşma programını kullandığı iddia edilen ve Bank Asya’da hesabını bulunan 12 kişi gözaltına alındı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) başka delillerle desteklenmediği sürece sadece ByLock kullanıcısı olmanın ve Bank Asya’da hesabı bulunmasının “makul şüphe oluşturmayacağı” yönündeki kararına rağmen, bu yöndeki operasyonlar hız kesmiyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, mesajlaşma programı ByLock’u kullanan, ByLock içeriklerinde isimleri geçen ve Bank Asya’da hesabı bulunan 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Savcılığın talimatıyla, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM Şube ekipleri MİT’in desteği ile haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin İzmir merkezi başta olmak üzere Menemen, Menderes ve Bergama’daki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com