AİHM kararına rağmen bir ByLock operasyonu daha: 11 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla, AİHM'in aksi yöndeki kararına rağmen 11 kişi ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

  • ü
  • 25 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Foto: Arşiv

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ByLock kullandıkları ve Bank Asya’da hesapları olduğu iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önceki gün eski Birleşmiş Millekrler (BM)  Hakimi Aydın Sefa Akay’ın ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklanmasını hak ihlali olarak görmüştü. Daha önce ise Yüksel Yalçınkaya kararında AİHM, ByLock ile ilgili Türk makamlarını iddialarını çürütmüş ve ihlal karar vermişti.

AİHM’den ardı arıdan gelen ihlal kararlarına rağmen yargıdan hem ByLock hem de Bank Asya gerekçesiyle gözaltı ve tutuklama kararları gelmeye devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Gülen cemaati mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı ve Bank Asya’ya para yatırdığı iddia edilen 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir ve Aydın’da şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, 11 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin arandığı belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com