Ahmet Türk’ten Erdoğan ve Bahçeli’ye: Söylenenlerle ikna olacak değiliz… Pratikte ne olacak?

Mardin Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Erdoğan ve Bahçeli'den Kürt siyasetine yönelik son dönemde gelen açıklamalara için, "Söylenenlerle ikna olacak durumda değiliz ki. Pratikte ne olacak?" diye sordu.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Mardin Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’de DEM Parti grubu ile tokalaşması ve ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelen “Cumhur İttfakı’nın uzattığı el” çıkışını değerlendirdi. Deneyimli Kürt siyasetçi, “Elbette ki, buna ihtiyatla bakıyoruz. Yani neler olacak, neler gelecek? Ancak ben başında şunu söyledim, Kürtler artık kanacak bir Kürt değil, bunun görülmesi lazım. Kim başlatırsa başlatsın, ‘ben Kürtleri kandıracağım, Kürtlerin desteğini alacağım’ gibi bir mantıkla ayarlanıyorsa o yanlış yapıyor, kaybeder” dedi.

Halk TV’de soruları yanıtlayan Ahmet Türk, “Şimdi bizler tarafından mevcut iktidarın Bahçeli ve Erdoğan ‘ın ortak olarak yürüttüğü bir sürecin ne kadar ciddi ve samimi olduğunu görmemiz gerekiyor. Eğer o samimiyeti görürsek elbette ki, Kürtler kendi içinde bunu değerlendirir” ifadelerini kullandı.

Türk, şöyle devam etti: “Biz bir siyasi partiyiz. Elbette ki bunun kararını verecek olan benim partimdir. Başından beri şunu söylüyoruz. Ciddiyet ve gelişmelere göre her şeye karar veren bir partiyiz. Ciddiyet ortada mı? Beklentilere yanıt verecek bir süreç başlar mı? Başlamaz mı? Elbette ki bunu izliyoruz. Yani biz isteseydik geçmişte de destek verirdik ama hiçbir dönemde destek vermedik.”

‘PRATİKTE NE OLACAK?’

“Biz sözlerle ikna olacak bir durumda değiliz. Söylenenlerle ikna olacak bir durumda değiliz ki. Pratikte ne olacak?” diye soran Ahmet Türk, “Bunun pratiğini görmemiz lazım. Buna göre o pratik sonucunda “evet doğru bir şey yapılıyor. Toparlayıcı bir şey yapıyor. Kucaklayıcı bir gelişmedir” diye bu şekilde değerlendiririz. Ama şimdi hiçbir şey yok” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com