Ahmet Türk: Mardin kayyımı kendi memleketinin belediyesine milyonlarca lira aktarmış

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin kayyımının kendi memleketindeki belediyeye 15 milyon TL aktardığını açıkladı. 

  • ü
  • 24 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin kayyımının kendi memleketi olan Elazığ’ın 3 Ocak Belde Belediyesi’ne 15 milyon TL aktardığını açıkladı.

Ahmet Türk, bazı AKP’li belediyelere Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından para aktarıldığını ve bunun kanunsuz olduğunu söyledi. Kayyım Tuncay Akkoyun’un kendi memleketi olan Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı 3 Ocak Belde Belediyesi’ne 15 milyon para aktardığını belirten Türk, “Borçlar belgeleriyle tek tek ortada” dedi.

KOBANİ KARARLARI

Kobani Davası’nda “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla aldığı 10 yıl hapis cezasına ilişkin de konuşan Türk, şunları söyledi:

“Bizim için önemli olan halkın iradesinin ortaya çıkması. 31 Mart seçimlerinde halkın iradesi güçlü bir şekilde ortaya çıktı. 3 dönemdir belediye seçimlerine katılıyoruz. Herkesin kafasında ‘Kobanê Davası’nda verilen karardan sonra acaba kayyım atanır mı?’ sorusu var. Burası Türkiye, hukukun olmadığı, adaletin olmadığı, yargının tarafsız ve bağımsız olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bunun için neyin nasıl olacağını bilemeyiz. Ama bizim için halkın iradesi önemlidir. Halkın iradesine ipotek konulduğu zaman biz tepkimizi koyarız. Çünkü o iradeyi tanımamak bu halkı tanımamaktır. Bir bütün olarak halkın özgürlüklerini askıya almaktır. Yoksa bireysel olarak kayyım atanmış, atanmamış bizim için çok önemli değil. İradenin ipotek altına alınmasında tepkimizi gösteriyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com