Ahmet Taşgetiren: Bahçeli 17-25’in neresinde duruyor?

Devlet Bahçeli'nin '17-25 Aralık saati'ni gösterip ardından yaptığı açıklamaya dikkat Ahmet Taşgetiren, "Bakalım Bahçeli’nin telafi açıklaması Erdoğan’ın dünyasında duyguları durultmaya yetecek mi?" diye sordu.

  • ü
  • 22 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, 17-25 aralık büyük yolsuzluk operasyonlarını hatırlatan “2-17-25 Aralık saati”ni yıllar sonra yeniden “göstermesi” kamuoyuna tartışılmaya devam ediyor. Bahçeli’nin tartışmalar sonrası yaptığı açıklama da ikna edici bulunmadı.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de Bahçeli’nin son “17-25 aralık saati” hamlesini yorumladığı yazısında dikkat çekici ifadeler kullandı.

Bahçeli’nin “AKP’ye mesaj” olarak yorumlanan hamle sonrası yaptığı “17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür. Bu nedenle FETÖ’nün ne 15 Temmuz silahlı kalkışmasını ne de 17-25 Aralık kumpasını hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca doğru da değildir” şeklindeki açıklamayı hatırlatan Taşgetiren, “15 Temmuz’u unutmamak için 17:25 de odada arzı endam etmekteymiş… Peki 17:25’in 15 Temmuz’un kuluçka evresi olduğunu o gün fark etmemiş misiniz? O gün ‘balya balya dolarlar’dan ya da ‘sıfırlamak’tan söz ederken ‘boş’ mu konuşuyormuşsunuz? Yoksa bugün devletteki yeni paralel yapılanmaya karşı Erdoğan cenahından bir hamle ihtimali doğdu, onun önünü almak için böyle bir sembolizmin sahnelenmesi mi tercih edildi?” diye sordu.

Bahçeli’nin alelacele çıkışının, biraz “fotoğrafla yakalanmışlık” izlenimi verdiğini kaydeden Taşgetiren, “Ancak, geçmişte söylenmiş ağır sözlerin MHP’nin ulaşılabilir sayfalarında arz-ı endam ediyor olması da “Cumhur İttifakı tamam ama arşivimizde saklı olanlar mahfuz” mesajını ihtiva ediyor olsa gerek. Bakalım Bahçeli’nin telafi açıklaması Erdoğan’ın dünyasında duyguları durultmaya yetecek mi?” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com