Ahmet Hakan, Yusuf Tekin’in sahip çıktığı müdürü ‘cemaatçi’ ilan etti: ‘Esaslı bir kışkırtma’

Ahmet Hakan Coşkun, Kocaeli'de lise mezuniyet töreninde uygulanan kıyafet yasağını da Gülen cemaatine yükledi. Coşkun, Gülen cemaati mensuplarının "Bunlar 28 Şubatçılar gibi zulmediyor" demek için provokasyon yaptıklarını iddia etti.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, Kocaeli Gebze’de kız öğrencilerin kıyafetlerinin ‘uygunsuz’ olduğu gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmamalarını ’28 Şubat döneminde üniversitelerde uygulanan başörtüsü’ yasağına benzetti.

Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in arka çıktığı okul müdürünü de ‘cemaatçi’ ilan etti. Coşkun, “Bunlar da 28 Şubatçılar gibi zulmediyor” dedirten. 28 Şubat zulümlerini bir anlamda temize çeken. Böyle bir girişim, ancak FETÖ’vari bir kışkırtma olabilir” ifadesini kullandı.

Coşkun, Hürriyet gazetesinde yer alan yazısında, uygulanan yasağı, “28 Şubat, tarihin çöplüğüne gitmişken…Gebze’den gelen bir haber, 28 Şubat’ı yeniden hortlatmaktaydı” şeklinde eleştirdi.

Öğrencilerin mezuniyet törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün devreye girmesiyle alındığın kaydeden Coşkun, “Helal olsun kendisine. 28 Şubat’ı hortlatma çabasına vurduğu bu esaslı darbe nedeniyle kendisini kutluyorum. Çocukları sırf kılık kıyafetleri yüzünden okula almayan okul müdürü hakkında bir tahkikat yapılmasında fayda görüyorum. Çünkü bu denli esaslı bir kışkırtmayı, ancak FETÖ zihniyetinin yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ÖVGÜ

Coşkun yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Neyse ki Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü, olay yerine geliyor ve tüm öğrencileri içeri alıyor.

Helal olsun kendisine.

28 Şubat’ı hortlatma çabasına vurduğu bu esaslı darbe nedeniyle kendisini kutluyorum.

Bu arada önüne gelene “FETÖ’cü” damgası vurmaktan hiç hazzetmeyen biri olarak…

Çocukları sırf kılık kıyafetleri yüzünden okula almayan okul müdürü hakkında bir tahkikat yapılmasında fayda görüyorum.

Çünkü bu denli esaslı bir kışkırtmayı, ancak FETÖ zihniyetinin yapabileceğini düşünüyorum.

*

– İnsanın aklına doğrudan 28 Şubat sürecini getiren.

– “Bunlar da 28 Şubatçılar gibi zulmediyor” dedirten.

– 28 Şubat zulümlerini bir anlamda temize çeken.

Böyle bir girişim, ancak FETÖ’vari bir kışkırtma olabilir.”

YUSUF TEKİN SAHİP ÇIKMIŞTI 

Ahmet Hakan Coşkun’un “cemaatçi” ilan ederek araştırılmasını istediği okul müdürüne Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sahip çıkmıştı. Tekin, lise müdürüne sahip çıktı. Müdür hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Tekin, okul müdürünü savundu. Tekin, “Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere ‘mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?’ diye sormuş, katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere ‘yer kalırsa sizi alırız’ diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya düşen olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür” ifadelerini kullanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com