Ahmet Hakan yine ‘gereğini yaptı’: Sosyal medya destekli bir komplo varsa buna darbe girişimi muamelesi yapılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gereğini yapıyor” diyerek yazılarından memnuniyetini dile getirdiği Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Ayhan Bora Kaplan davasıyla ortaya çıkan krizi yorumlarken, "Hükûmete, Cumhurbaşkanı’na, siyasilere yönelik sosyal medya destekli bir komplo varsa buna bir darbe girişimi muamelesi yapılmalı" dedi.

  • ü
  • 16 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Ankara’da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili “darbe girişimi” değerlendirmelerinin yapıldığı gelişmeler için “Hükümete, Cumhurbaşkanı’na, siyasilere yönelik sosyal medya destekli bir komplo varsa… Buna bir darbe girişimi muamelesi yapılmalı” yorumunda bulundu.

Ahmet Hakan şunları kaydetti:

“FETÖ benzeri bir yapılanmanın, yani dini görünümlü bir odağın bir kalkışması söz konusuysa… Bu kalkışmayı yapanlar tek tek ortaya çıkarılmalı. Eğer bunca toz dumanın bir amacı da son dönemin en başarılı İçişleri Bakanlarından Ali Yerlikaya’yı yemeye yönelikse… Buna asla geçit verilmemeli. Komplo içinde komplo kuranlar var mı? Oyun içinde oyun oynayanlar var mı? Konunun üzerine tek boyutlu değil, çok boyutlu gidilmeli. Gizli tanıklar üzerinden iş çevirmek, FETÖ’nün en bilindik taktiklerindendir. Gizli tanık dalaveresi çevirenlere göz açtırılmamalı.”

ERDOĞAN “GEREĞİNİ YAPIYOR” DEMİŞTİ

28 Eylül 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D – CNN Türk ortak yayınına katılıp gündemi değerlendirdi. Erdoğan, Ahmet Hakan, Hande Fırat, Zafer Şahin ve Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtladı.

Program sırasında Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin, “Muhalefet şehir hastaneleri konusunda eleştiri yöneltiyordu, şimdi kesildi, nasıl açıklıyorsunuz?” sözleri üzerine Selvi’ye, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ı örnek göstererek köşesinde nasıl yazacağına dair talimat verdi. Erdoğan, “Vallahi Abdülkadir Bey köşenden gereğini yapacaksın. Ahmet Bey (Hakan) gereğini yapıyor…” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com