Ahmet Ercan’dan korkutan açıklama: Bahar gelmeden bir deprem göreceğiz

Son günlerde Malatya, Hakkari ve Tunceli'de meydana gelen depremler endişe yaratırken yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan korkutan bir uyarı geldi.Gerginlik her yerde artıyor. Sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Görüntü maalesef biraz böyle" dedi.

  • ü
  • 02 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Son günlerde yaşanan depremler endişe yarattı. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Gerginlik her yerde artıyor. Sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz” dedi.

“Görüntü odur ki Anadolu gergin çok” diyen Ercan, “Ve bu gerginlik de her yer de artıyor. Biraz alışılmadık bir durum var. Aslında 4’lük depremler büyük depremler değil ancak, yurdun çeşitli yerlerinde arka arkaya 4’ün üzerinde depremler olması insanı ürpertiyor” şeklinde konuştu.

Ercan, şöyle devam etti:

“Şu veya bu şekilde sanıyorum ki ilkbahara gelmeden bir deprem göreceğiz. Ama bu nerede olur onu şu anda bilemiyorum. Görüntü maalesef biraz böyle. Gerginliği Anadolu’da bilhassa arttığını gösteriyor. Bunun ana kaynağı da Afrika kıtasının Anadolu’yu güneyden itme ‘toslama’ hızının artmış olması. Bu kaktırmalarda kırılma dirençlerini etkileyecek ve depremi yaratacaktır.

‘İSTANBUL’DA BÖYLE BİR OLASILIK YOK’

İstanbul’da ise böyle bir olasılık bana göre yok. Bazı isimlerin 2023’a kadar deprem beklentilerine ben hiç katılmadığımı daha önce de söyledim. Böyle bir riskin olduğunu düşünmüyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com