Ağabey serbest, amca gözaltına alındı: Aracında Narin Güran’ın DNA’sı bulundu

21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası S.G., gözaltına alınmıştı. Yapılan incelemelerde S.G.'nin aracının şoför koltuğunda Narin Güran'ın DNA'sı bulundu.

  • ü
  • 31 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları 11’inci gününde de sonuçsuz kaldı.

Olayın ardındaki sır perdesi henüz aralanamasa da, soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili daha önce gözaltına alınan ağabeyinin serbest bırakılmasının ardından, bu kez küçük kızın amcası S.G. gözaltına alındı.

ŞOFÖR KOLTUĞUNDA NARİN’İN DNA’SI BULUNDU

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; S.G.’nin şüpheli duruma düşmesinin sebebi, aracında yapılan DNA incelemesi oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapılan incelemelerde, S.G.’nin kullandığı aracın şoför koltuğunda bulunan DNA örneği ile kayıp kız çocuğu Narin Güran’ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneğinin eşleştiği belirlendi. Bu bulgu, S.G.’yi olayın baş şüphelisi haline getirdi.

AMCA 15 DAKİKA SONRA KÖYDEN AYRILDI

Öte yandan, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, Narin Güran’ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü andan yalnızca 15 dakika sonra amcası S.G.’nin köyden hızla ayrıldığı tespit edildi. Bu durum da S.G.’nin şüpheli konumunu pekiştirdi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın da dahil olduğu geniş çaplı arama çalışmaları sürerken, S.G.’nin gözaltına alınmasıyla soruşturmanın yönü değişebilir.

ŞÜPHELER DAHA ÇOK AİLE ÜZERİNDE

Olayın aydınlatılması amacıyla yürütülen soruşturmada, küçük kızın ailesi de inceleme altına alındı. Soruşturma çerçevesinde Narin Güran’ın anne ve babası, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek kan örnekleri alındı. Bu örneklerin olay yerinden ve diğer şüpheli unsurlardan elde edilen delillerle karşılaştırılacağı öğrenildi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin Güran’ın ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle şüpheli bulunmuştu. Ancak bu izlerin küçük kıza ait olmadığı belirlenince, ağabey serbest bırakılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com