AFAD duyurdu: Malatya’da korkutan deprem

Malatya Battalgazi'de saat 16.04'te 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

AFAD, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği ise 13.93 km olarak ölçüldü. Sarsıntı birçok ilde hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek herhangi olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.

OKAN TÜYSÜZ: DEPREM KIRILMAMIŞ FAY PARÇASINDA OLDU

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında gerçekleşen sarsıntının 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin artçı sarsıntısı olmadığını vurgulayarak “Burası 2020’de yaşadığımız 6,8’lik Elazığ depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremi arasında kalan kırılmamış bir fay parçası. Bu fay parçasının üzerine bu iki depremle stres yüklenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKMIŞ DURUMDA

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de NTV canlı yayınında “Depremi hissedince kesinlikle 5’in üzerinde bir deprem dedik. Şu an arkadaşlarımız, tüm mahallelerimizle irtibat kurmaya çalışıyorlar.” dedi. Başkan Güder, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum ulaşmadığını söyledi.

Bölgedeki vatandaşların evlerinden dışarı çıktığını söyleyen Başkan Güder, “Biz şu an arkadaşlarla teyakkuz halindeyiz” ifadesini kullandı. Battalgazi’de 6 Şubat deprem felaketinde ağır ve orta hasar alan binaların kullanılmadığını söyleyen Güder, “Şu ana kadar yıkımla ilgili bir bilgi ulaşmış değil” dedi.

VALİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise “Depremi çok ciddi manada hissettik. Şu ana kadar 112’ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com