Adliyede 20 tane silahını sergileyen hakim: Çoluk çocuğumun olduğu evde mi bulundurayım?

İzmir Adliyesi’ndeki odasında 7’si uzun namlulu 20 silah bulundurduğu ve Porsche Taycan otomobile sahip olduğu ortaya çıkması üzerine İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı’ndan alınan Oktay Tabur, “Silah koleksiyonumu, çoluğum çocuğumun olduğu evimde tutmam doğru olmazdı" dedi.

  • ü
  • 31 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

İzmir Adliyesi’ndeki odasında 7’si uzun namlulu olmak üzere 20 tane silahını sergileyen hakim Oktay Tabur, hakkında soruşturma açılıp komisyon başkanlığından alınmasının ardından kendini savundu.

İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur’un, İzmir Adliyesi’ndeki odasında 7’si uzun namlulu 20 silah bulundurduğu ve Porsche Taycan otomobile sahip olduğu ortaya çıkmıştı.

Olayın medyada geniş yer alması üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tabur’un İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinden alındığını ve hakkında HSK soruşturması başlatıldığını açıkladı. Tabur, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde Rahip Brunson davasına bakmıştı.

‘KİMLER KİMLER AYNI SERVETİN MİSLİYLE NASIL BİR HAYAT YAŞIYORLAR’

Görevden alınan Tabur, Oda TV’den Gamze İşler’e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Bir hakimin arabası 7 milyonluk, 10 milyonluk olabilir. 28 yıldır hakimlik yapıyorum. 17 yıllık aracımı değiştirip yaptığım doğru yatırımlarla risk alarak ve biraz da şansın yardımıyla borsada kazandığım parayla değiştirdiğim araba bu olmuştur. Bu da kimseyi rahatsız etmemeli. Özel sektörde, siz gazeteciler de dahil olmak üzere ortalama zekada insanların servet sahibi olabildiği bir ortamda; üniversite okumuş, yüksek lisans yapmış, yurt dışında görevlerde bulunmuş aydın bir kişinin bu serveti, bu parayı kazanmış olması sizce tuhaf mıdır?

Kimler kimler aynı servetin misli misli fazlasıyla nasıl bir hayat yaşıyorlar. Ama biz hâkime yakıştıramıyoruz, ‘Hakim ezik olmalı, yaklaşılabilir olmalı, dokunulabilir olmalı.’ Hakim ezik olmalı gibi bir beklentimiz mi var acaba?”

‘SİLAHA MERAKLIYIM, EVDE TUTMAM DOĞRU OLMAZDI’

“Ben silaha meraklı bir insanım koleksiyon yapıyorum. Evimde çoluğum çocuğum var evde tutmam doğru olmazdı. Herkesin bir hobisi vardır. Ben aynı odada öğle tatilimde resim de yapıyorum. Bununla gurur duyulup aydın, çağdaş, gündemi takip eden, vasatın üstünde bir yargıç modeli çizerken birilerine hizmet edilmek için maalesef ki böyle bir karalamayla karşı karşıya kaldım.

‘TUVALETİMİN OLDUĞU ODA ORASI YA’

“Soruyorum sizin böyle bir hobiniz olsaydı, böyle bir koleksiyon yapmak isteseydiniz evinizde çoluk çocuğunuzun bulunduğu ortamda, yatak odanızda, salonunuzda mı bulundurdunuz yoksa çok daha güvenli olan giriş çıkışın kontrol edildiği ve ancak sizin müsaadenizle insanların girebileceği oda da mı? Yani tuvaletimin olduğu oda orası ya.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com