Adli tıp raporu: Katil arkadan sarılarak boğmuş

Boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan Narin Güran'ın göğüs bölgesinde de kanama tespit edildi. Histopatoloji raporuna göre, katilin Narin Güran'ı arkadan sarılarak ve elle boğmuş olabileceği düşünülüyor.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu‘nun haberine göre, Adli Tıp tarafından yapılan incelemede ‘boğularak öldürüldüğü’ tespit edilen Narin Güran’a ilişkin ortaya çıkan Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji birimi tarafından hazırlanan Narin’in Histopatoloji raporunda, Narin Güran’ın bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldiği görüldüğü belirtildi. Raporun detaylarında 4 sonuç dikkat çekti.

Raporda, Narin Güran’ın boyun bölgesinde meydana gelen kanamaların detayları yer alıyor. Ortaya çıkan 4 sonuçtan üçü boyun bölgesinde meydana gelen hasarlardan oluşuyor. Sonuçlara göre Narin Güran’ın, boynun ön kas gruplarında ve boynun sol tarafından enseyle birleşimine kadar olan bölüm ile sol çene altındaki kemiklerde de kanama olduğu saptandı.

GÖĞÜSÜNE DE BASKI YAPILMIŞ

Dikkat çeken dördüncü sonuç ise Narin Güran’ın göğüs kısmının da hasar gördüğü yönünde. Rapora göre, göğüs üstü ve cilt altında “Ağır otolitik kas segmentleri arasında sitoplazmik sınırları seçilemeyen” kanamayla uyumlu bulgular elde edildi.

Boğularak öldürüldüğü belirlenen Narin Güran’a ait rapora göre, katil zanlısı Narin’in göğsüne baskı kurarak, özellikle sol boyun bölgesini daha ağırlıklı sıkarak katletti.

ELLE BOĞULDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Ortaya çıkan sonuçlara göre Narin Güran’ın elle boğulduğu düşünülüyor. Kanamanın yoğun olduğu bölgeler ve göğüs tarafındaki baskıya bakılarak, katil zanlısının Narin’e arkadan koluyla sararak boğduğu ihtimali ise güçleniyor.

DETAYLI RAPOR BEKLENİYOR

Narin Güran’a ait Histopatoloji raporu, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Otopsi bölümüne de gönderildi. Ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda, Narin’in cansız bedeninden alınan 91 ayrı bulgunun detaylı bir şekilde incelendiği; önümüzdeki hafta, detaylı adli tıp raporunun tamamlanması beklendiği öğrenildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SALİM GÜRAN’IN ELLERİ VE DİREKSİYONDA DNA İZLERİ

Ortaya çıkan detaylara göre, Narin Güran’ın DNA’sı, amca Salim Güran’ın elinde, araç direksiyonu ve koltukta da tespit edilmişti. Bu DNA’ların, Narin Güran’ın boğulma sırasında ağzından gelen sıvının amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı düşünülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com