Adalet Bakanı Tunç’tan İmamoğlu’na yanıt: Kimse yargıya parmak sallayamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir" sözleriyle ilgili yargı bağımsızlığını hatırlattı.

  • ü
  • 04 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dünkü “Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar” yönündeki açıklamasıyla ilgili “Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış.” cevabını verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, üç bilirkişi raporunun aksini söylemesine karşın hakkında “YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği” iddiasıyla açılan davaya ilişkin “Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir” sözlerine yönelik açıklama yaptı.

Bakan Tunç, “Özellikle anayasamızın 9. ve 138. maddesi önemli maddelerimiz. Yargımız, ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Kimse yargıyı tehdit edemez. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com