Dilipak’a göre başkanlık sistemi: Monarşik Cumhuriyet’e benzer bir yapı çıktı

Son dönemdeki çıkışlarıyla dikkat çeken İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, AKP'nin başkanlık sistemini eleştirerek, "Evdeki hesap birçok konuda olduğu gibi çarşıya uymadı. Kuvvetler ayrılığı da gerçekleşmedi. Tek parti dönemindeki Monarşik Cumhuriyet’e benzer bir yapı çıktı ortaya…" dedi.

  • ü
  • 26 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’ye yaptığı eleştiriler ve 15 Temmuz’un 4 ay önceden bilindiği şeklindeki yorumuyla son dönemin en çok tartışılan isimlerinden Abdurrahman Dilipak, bu kez AKP-MHP ittifakının getirdiği “başkanlık sistemi” eleştirisinde bulundu.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Yamalı bohça koalisyonları ile ancak salt çoğunluk sağlanabiliyor” diyen Dilipak, “Biz başkanlık sisteminde koalisyon olmayacak sanıyorduk, gelinen noktada iktidar da muhalefet de hatta seçimden önce koalisyon kuruyor” dedi.

Evdeki hesabın birçok konuda olduğu gibi çarşıya uymadığını kaydeden Dilipak, “Kuvvetler ayrılığı da gerçekleşmedi. Tek parti dönemindeki Monarşik Cumhuriyet’e benzer bir yapı çıktı ortaya…” diye yazdı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

AKP’ye yerel seçim eleştirisinde de bulunan Dilipak, şunları yazdı:

‘BU İŞ BİR YERDE PATLAYACAK’

“AK Parti ‘ben gidersem, benden sonrası tufan’ diyor. Ama artık AK Parti’ye güven duymayanlar, buna karşı ‘gitsin de ne olacağını görelim’ diyorlar. Çünkü durum toplumun bir kesimi için dibe vurdu. Daha doğrusu işler bu şekilde devam edecek olursa kötüleşme devam edecek ve bu iş bir yerde patlayacak. O gün geri dönüş de olamayacak. Bu gün AK Parti frenlenirse, tabandan gelen bu sese kulak vermek zorunda kalırsa, bu gün biraz gerilerse kendini toparlamak için bir fırsat doğabilir. İktidarın kontrolü kaybettiğini, günü kurtarmaya çalıştığını, gerçekleri söylemediklerini, tutarlı bir politika izlemediklerini söylüyorlar.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com