Abdulkadir Selvi: Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının AK Parti’ye ne faydası var?

Yazar Abdulkadir Selvi, AKP'nin reformcu kimliğine dönmesinin Türkiye'yi rahatlatacağını belirterek, "Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?" dedi.

  • ü
  • 17 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

31 Mart hezimetinin ardından yandaş medya mensupları ve AKP’li siyasetçiler söylem değiştirmeye başladı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ülkedeki siyasi iklimin değişmesi ve AKP’nin reformcu kimliğine dönmesi gerektiğini belirterek, “Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?” sorusunu yöneltti.

Selvi, Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuşacağına işaret ederek, “Erdoğan’ın konuşması elbette ki önemli olacak ancak gözler daha çok yapacağı değişikliklere çevrilmiş durumda. Seçim yenilgilerini seçim zaferlerine dönüştürmeyi başaran bir lider. Yine yapabilir. Yeter ki değişim iradesi gösterilsin” ifadesini kullandı.

‘AKP’YE NE FAYDA SAĞLIYOR’

Erdoğan’ın konuşmasında yeni perspektif çizeceğini kaydeden Selvi, yazısına şöyle devam etti:

“Strateji heyetinin tartıştığı noktalardan biri de AK Parti’nin yeniden reformcu kimliğine dönmesi oldu. Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?

Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor.

Yeniden reformcu kimliğine dönmüş bir AK Parti ve Avrupa Birliği hedefine yürüyen bir Türkiye. Görün o zaman ekonomi nasıl coşar.

AK Parti’yi, AK Parti yapan bu oldu. Formül net; ekonomiyi büyüt, özgürlükleri genişlet.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com