Abdülkadir Aksu adına vakıf kuruldu

Eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi Abdülkadir Aksu adına vakıf kuruldu.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’li eski Bakan Abdülkadir Aksu adına vakıf kurulduğu öğrenildi.

PolitikYol’daki habere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayınladığı duyuruya göre ‘Abdulkadir Aksu Vakfı’ kuruldu.

Aksu, 1987-1991 ve 1996-2015 yılları arasında milletvekilliği, 1989-1991 ve 2002-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı yaptı.

ABDÜLKADİR AKSU VAKFININ KURULUŞ AMACI

200 bin lira sermayeyle kurulan vakfın amacı şu şekilde anlatılıyor: “Ekonomik, ticari, teknik, eğitim, kültür, sağlık, spor, sanat, bilim ve diğer sosyal alanlarda kamu yararı adına faaliyetler yapmak, projeler geliştirmek, bu projeleri gerçekleştirmek ve diğer hakiki ve hükmi şahsiyetlerce geliştirilen projelere katkı sağlamaktır.”

Abdülkadir Aksu vakfının yönetim kurulunda Murat Aksu, Fatma Aysu Aksu Günay, Çağla Şahin Aksu, Ahmet Göksu ve Hayrullah Nur Aksu bulunuyor.

VAKIFBANK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

AKP’li Aksu daha öncesinde ANAP, Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde siyaset yaptı. Aksu şu an VakıfBank’ın yönetim kurulu üyelerinden.

OĞLU, KARDEŞİ, KIZI…

Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı olan hukukçu Murat Aksu, Abdulkadir Aksu’nun oğlu. Daha önce boks, kayak, futbol federasyonlarında yöneticilik yapan Murat Aksu ‘Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Vakfı’nın da yönetim kurulu üyelerinden.

Hayrullah Nur Aksu, Abdulkadir Aksu’nun kardeşi. Kendisi Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ yönetim kurulu üyesi. Çağla Şahin Aksu, Murat Aksu’nun eşi. Çağla Şahin Aksu, Murat Aksu’nun kurucu ortak olduğu avukatlık bürosunda çalışıyor.

Fatma Aysu Aksu Günay da Abdulkadir Aksu’nun kızı. Kendisi, iletişim başkanlığı daire başkanlarından. Hürriyet’in 25 Mart 2001 tarihli haberine göre Fatma Aysu Aksu Günay’ın nikahında Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan şahitlik yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com