ABD istedi, Türkiye 3 kişinin malvarlığını dondurdu: Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan kararda iki Özbekistan bir Rusya doğumlu üç kişinin malvarlığı dondurulduğu bilgisi yer aldı.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı IŞİD ile bağlantılı üç kişinin malvarlıklarının dondurulduğunu açıkladı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, IŞİD terör örgütü ile iltisaklı olarak finansman ve lojistik faaliyetleri yürüttüğü değerlendirilen üç şahsın malvarlıklarının dondurulduğu bildirildi. Açıklamada, “Söz konusu karar, yürütülen ortak çalışmaların neticesinde Amerika Birleşik Devletleri ile eşzamanlı olarak alınmıştır” denildi.

ÖZBEKİSTAN VE RUSYA KÖKENLİ

Açıklamada ayrıca, terör örgütlerinin finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik hukuki araçları etkin bir şekilde kullanmaya ve bu alanda diğer ülkelerle işbirliğinin devam edeceği de belirtildi.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan kararda iki Özbekistan bir Rusya doğumlu üç kişinin malvarlığı dondurulduğu bilgisi yer aldı.

ABD YAPTIRIMLARI ETKİLİ OLDU

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Ankara ile koordineli hareket edilerek yürütülen soruşturmanın ardından Washington’un, IŞİD terör örgütüyle bağlantılı bir insan kaçakçılığı şebekesindeki üç kişi dahil olmak üzere toplam dört kişiye yaptırım uyguladığı belirtildi.

ABD açıklamasında, “Bu yakın işbirliği sonucunda, (Türkiye) eş zamanlı olarak şebekeye karşı kendi önlemlerini alıyor” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com