9 işçiye mezar olduktan sonra… Madende üretim durdu, firmanın tüm izin ve lisansları iptal

Çevre Bakanlığı, 9 işçinin tonlarca toprağın altında kaldığı Erzincan İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.

  • ü
  • 17 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Erzincan İliç’te çökme meydan gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı Anagold firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni’yle ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Firmanın çevre izin ve üretim lisans belgesi iptal edildi.

Felaketin yaşandığı altın madeninin işletmecisi Anagold Madencilik şirketinin çevre izin ve üretim lisansı iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, işletmeci şirketin üretim faaliyetlerini doğrudan durdurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.

Karara gerekçe olarak; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği kaydedildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca İliç’teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün İliç Adliyesine çıkarılan J.R.G, A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T. ve A.R.K, savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlılardan altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G’nin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklandı, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com