83 yaşındaki tutuklu Makbule Özer: Sadece benim için değil tüm hasta tutuklular için sesinizi çıkarın

Adli Tıp Kurumu'nun verdiği ‘cezaevinde kalabilir’ raporu nedeniyle tekrar tutuklanan 83 yaşındaki Makbule Özer, kızıyla yaptığı telefon görüşmesinde sadece kendisi için değil, tüm hasta tutuklular için ses çıkarılması çağrısında bulundu.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Van’ın Edremit ilçesinde 82 yaşındaki Makbule Özer “örgüte yardım” iddiasıyla 9 Mayıs 2022 tarihinde tutuklanan ve 7 Eylül 2022’de hastalıklarından dolayı cezası ertelenerek tahliye olmuştu. Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalabilir” raporu vermesinin ardından Özer, tekrar 22 Nisan’da tutuklanarak cezaevine götürüldü. Özer’in hastalıklarına rağmen tekrar tutuklanmasına bir çok kesimden tepki gelirken, tahliyesi için çağrılar yapılmaya devam ediyor.

Jin News’in haberine göre; Makbule Özer’in kızı Lorin Özer Yetiş annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinden gönderdiği mesajı paylaştı.

Yetiş telefon görüşmesini şu ifadelerle aktardı: “Telefonda konuştuğumuzda morali iyiydi. Annem ‘sadece benim için değil tüm hasta tutsaklar için sesinizi çıkarın. Benim şahsımda diğer tutsaklar için de faydalı olur’ dedi. Ben annemin şahsında tüm tutsaklara özgürlük istiyorum. Evet biliyoruz bu zor olacak.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com