Narin’den 6 gündür haber alınamıyor: İşaretler var, küçük çocuk yok

Kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 6. gününe girdi. İşte, küçük kızın kaybolmasıyla birlikte başlayan arama çalışmaları ve yaşanan gelişmeler...

  • ü
  • 26 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki evinden 21 Ağustos’ta ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmaları 6. gününe girdi. Ailesi başta olmak üzere milyonlarca insanın gözü kulağı Narin’den gelecek müjdeli haberde.

HERKES AYNI SORUNUN YANITININ PEŞİNDE: NARİN NEREDE?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 6. gününe girdi. Küçük kızın kaybolmasıyla birlikte başlayan arama çalışmaları ve yaşanan gelişmeler şöyle gerçekleşti:

KAYIP İHBARI YAPILDI, 6 GÜNDÜR YOK

Olay, 21 Ağustos günü öğleden sonra meydana geldi. Narin Güran, Kur’an kursundan çıktıktan sonra eve dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına başladı. Ancak sonuç alınamayınca, baba Arif Güran saat 20.15’te karakola giderek kızının kaybolduğunu ihbar etti.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve çeşitli arama kurtarma timleri sevk edildi. Arama çalışmalarına jandarmaya ait bir helikopter de havadan destek verdi. Ayrıca, Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar didik didik arandı.

YOL KENARINDA ÇOCUK TERLİĞİ BULUNDU

22 Ağustos gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Güran ailesine gösterildi ve çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Ancak, daha sonra terliğin numarasının Narin’inkinden farklı olduğu anlaşıldı.

SON GÖRÜNTÜLERİ KAMERA KAYDINDA

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. 21 Ağustos günü saat 15.15’te çekilen görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği görüldü.

HERKES SEFERBER OLDU, NARİN’İ ARIYOR

Arama çalışmalarının 3. gününde, su seviyesi düşürülen sulama kanalı boyunca JAK ve AFAD ekipleri yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca, mısır tarlaları ve genişletilen bölgede kapsamlı aramalar yapıldı. Bugüne kadar mahalleye giriş ve çıkış yapan toplam 9 bin 300 araç arandı. Narin’in ailesi, kızlarının kaçırılmasından şüpheleniyor.

GÜLİSTAN DOKU’NUN ABLASININ ZİYARETİ

5 Ocak 2020’de kaybolan ve hâlâ bulunamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Narin’in ailesini ziyaret etti ve bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

KAN İZLERİ VE VALİLİK AÇIKLAMASI

24 Ağustos’ta jandarma ekipleri tarafından mahalledeki tüm evlerde arama gerçekleştirildi. 25 Ağustos’ta, AFAD dalgıçları sulama kanalında, diğer ekipler ise mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda arama çalışmalarını sürdürürken, kayalık bölgede kan izlerine rastlandı.

Diyarbakır Valiliği, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, bulunan kan izlerinin Narin’e ait olduğu iddialarını yalanladı. Açıklamada, kan izlerinin mahallede yaşayan bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğu belirtildi. Valilik, Narin’i arama çalışmalarının her türlü ihtimal değerlendirilerek devam ettiğini ve önemli gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com