8 bin yıla mahkum Oktar’a, 15 günde 200 avukatla görüştü diye yeni ceza

Adnan Oktar'ın cezaevinde 15 günde 200 avukatla görüşmesinin olağan akışa uygun olmadığı belirtildi ve 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

  • ü
  • 15 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Örgüt yöneticisi olduğu gerekçesiyle 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar için yeni ceza talep edildi. Oktar’ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, avukatlar vasıtasıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı, deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmayı amaçladığı iddiasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Oktar’ın cezaevinde 15 günde 200 avukatla görüşmesinin olağan akışa uygun olmadığı belirtildi ve 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

CEZAEVİNDE  ÖRGÜTSEL FAALİYETLERİNE DEVAM ETTİ İDDİASI

İddianamede, şüpheli Oktar’ın özellikle avukatları ve diğer örgüt yöneticileri Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı, talimatlarının cezaevi dışında yayılmasını sağladığı, bunu yaparken de özellikle diğer örgüt yöneticileri vasıtasıyla yargılamanın kumpas olduğuna ilişkin kamuoyu oluşturma ve siyasi lobi desteğini alma faaliyetlerine giriştiği iddia edildi.

15 GÜNDE 200 AVUKATLA GÖRÜŞTÜ SUÇLAMASI

AA’nın aktardığına göre; şüpheli Oktar’ın ana çatı dosyada ceza alan ve cezaevinde bulunan örgüt üyeleriyle mektup ve avukatlar aracılığıyla iletişim kurduğunun aktarıldığı iddia edildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Oktar’ın cezaevinde kaldığı dönemde özellikle 15 gün gibi kısa sürede yaklaşık 200 avukat ile görüşerek olağan akışa uygun olmayacak şekilde hukuki yardım adı altında görüşmeler gerçekleştirdiği, bu görüşmelerinde örgüte üye kazandırmayı amaçladığı, cezaevine giriş çıkışı kanuni sınırlar çerçevesinde serbest olan avukatlık mesleğinden faydalanmak üzere cezaevi dışındaki örgütsel tavır ve davranışları yönlendirmeye çalıştığı, bu tespit sonucundaysa şüpheli hakkında avukat görüşlerinin kısıtlanması yoluna gidildiği öne sürüldü.

OKTAR’A MEKTUP YAZMAYANLAR TAKİBE ALINDI

Özellikle ve önemle üzerinde durulan mektuplaşma ile her sanığın hem Adnan Oktar’a hem de birbirlerine mektup yazmaya teşvik ve telkin edildiğinin aktarıldığı iddianamede, mektup yazmayanların takip edildiği, mektuplarla örgütten kopmaların önüne geçilmesine çalışıldığı, bu mektupların ileride delil olarak kullanılmak amacıyla saklandığı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin olması durumunda kendi tabirleriyle ‘sevgi dolu’ mektupların delil olarak sunulup ‘bu kişi bizi çok sever, korkutulduğu ve kandırıldığı için etkin olmuştur’ denilmesi için yapıldığı da kaydedildi.

GÜNCEL GELİŞMELERİ TAKİP ETME SUÇLAMASI

Şüpheli Adnan Oktar’ın avukatlarla görüşmesi esnasında Türkiye ve dünya gündemindeki siyasi olaylar, doğa olayları gibi konularda olayların sebebini kendisinin tutuklu olmasına bağlayarak bunu dini atıflarla delillendirme çabası içerisinde olduğunun aktarıldığı iddianamede, bunu içerideki ve dışarıdaki örgüt mensuplarına aktarımını sağlayarak telkin ettiği, bu delillendirme çabası içerisinde mehdilik kavramına atıflar yaptığı, sosyal medyada mehdiliği gündemde tutmak için talimatlar verdiği belirtildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com