Beşiktaş’a Avrupa’da şok: Ajax’tan fark yedi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, yeni formatla oynanan organizasyondaki ilk maçında şoka uğradı. Ajax deplasmanında 4-0 mağlup olan Siyah-Beyazlı ekip, Giovanni van Bronckhorst yönetiminde ilk kez bir maçı kaybetti. Rakip kaleye isabetli tek şut bile atamayan Beşiktaş, 36 takımlı ligde sonuncu sırada yer aldı.

Ajax, Beşiktaş'ı farklı mağlup etti. (Photo by Pro Shots/Sipa USA)

Sezon öncesi oynanan Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray’ı 5-0 yenen, Süper Lig’de de başarılı sonuçlar alarak şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak görülen Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında şoka uğradı. Puan ya da puanlar için gittiği Ajax deplasmanında 4-0 mağlup olan Siyah-Beyazlı ekip, Giovanni van Bronckhorst yönetiminde ilk yenilgisine uğradı. Rakip kaleye isabetli tek şut bile atamayan Beşiktaş, ilk maçını kaybeden tek temsilcimiz oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlamıştı.

Ajax, Beşiktaş

İKİNCİ YARIDA ARKA ARKAYA GOLLER

Amsterdam’daki Johan Cruijff Arena’da oynanan mücadelede ilk yarıyı Ajax, 31. dakikada Fitz-Jim’in golüyle 1-0 üstün kapattı. İkinci yarıya da etkili başlayan ev sahibi ekip, 51. dakikada Godts ve 55. dakikada Taylor ile farkı üçe çıkardı. 73. dakikada Godts bir kez daha sahneye çıktı ve takımının 4. golünü kaydetti.

BEŞİKTAŞ, 36 TAKIMLI LİGDE SONUNCU SIRADA

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hollanda ekibi sahadan 4-0 galip ayrıldı. İlk hafta maçlarında en farklı mağlubiyete uğrayan ekip olan Beşiktaş, 36 takımlı UEFA Avrupa Ligi’nde sonuncu sırada yer aldı. Giovanni van Bronckhorst yönetiminde bu sezon resmi maçlardaki ilk yenilgisine uğrayan Siyah-Beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’nin bir sonraki haftasında Eintracht Frankfurt’u ağırlayacak. Ajax ise Slavia Prag deplasmanına gidecek.

Van Bronckhorst, Beşiktaş'taki ilk yenilgisine Francesco Farioli karşısında uğradı.

Van Bronckhorst, Beşiktaş’taki ilk yenilgisine Francesco Farioli karşısında uğradı. (Photo by Pro Shots/Sipa USA)

IMMOBILE’NİN YERİNE MUSTAFA HEKİMOĞLU

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, son oynadıkları maçın ilk 11’ine göre 2 değişikliğe gitti. Bronckhorst, Johan Cruijff Arena’da oynanan maçta Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Arthur Masuaku, Moatasem Al Musrati, Jean Onana, Milot Rashica, Gedson Fernandes, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu 11’ini tercih etti. Van Bronckhorst, Süper Lig’in 6. haftasında Eyüpspor’u 2-1 mağlup ettikleri mücadeleye ilk 11’de başlayan oyunculardan Immobile ve Joao Mario’yu yedeğe çekti. Hollandalı teknik adam, bu isimlerin yerine Mustafa Erhan Hekimoğlu ile Onana’yı görevlendirdi. Hollandalı teknik adam, bu sezon tüm maçlarda görev verdiği Immobile’yi ilk kez yedeğe çekerek yerine 17 yaşındaki Mustafa Erhan Hekimoğlu’nu sahaya sürdü.

Ajax, Beşiktaş

FARIOLI, WOGHORST VE AHMET CAN’I YEDEK BEKLETTİ

Süper Lig’de Karagümrük ve Alanyaspor’da görev yaptıktan sonra Fransa’nın Nice takımını çalıştıran, bu sezon başında Ajax’ın başına geçen Francesco Farioli, ilk 11’de Ahmetcan Kaplan ile Wout Weghorst’u tercih etmedi. 2022-23 sezonu başında Hollanda ekibine transfer olan milli oyuncu Ahmetcan Kaplan ve 2022-23’ün ilk yarısında Beşiktaş’ta forma giyen Weghorst, yedekler arasında yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Mücadeleyi 2 bin 500 Beşiktaş taraftarı kendilerine ayrılan bölümde izledi. Maçın başında coşkulu tezahüratlarla Beşiktaş’ı destekleyen taraftarlar, yenilen gollerin ardından sessizliğe büründü.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com