5 dönemdir AKP’nin yönettiği Güngören Belediyesi’nden itiraf: Betona gömüldük…

5 dönemdir AKP tarafından yönetilen, ondan önce de 2 dönem Refah Partisi, 1 dönem de Fazilet Partisi yönetiminde kalan Güngören'de ihtiyaç duyulan sosyal donatı alanları için boş parsel bulunmadığı ortaya çıktı. Neredeyse tümü yapılaşan ilçede kamu kurumalarına ait parsellerin üstü dahi dolu.

  • ü
  • 21 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar'ın havadan görünümü... (Foto: İHA)

1992 yılında Bakırköy’den bölünerek kurulan Güngören ilçesi de tam 32 yıldır aynı siyasi çizgideki partiler tarafından yönetiliyor. Belediye başkanlığı seçimlerini 1992 ile 2004 yılları arasında Refah ve Fazilet Partisi’nin, 2004’ten itibaren de AKP’nin kazandığı Güngören Belediyesi, hazırladığı resmi yazı ile ilçenin beton şehre dönüştürüldüğünü ifade etti.

5 DÖNEMDİR AKP’DE

1992 Refah Partisi 32
1994 Refah Partisi 26
1999 Fazilet Partisi 36
2004 AKP 50
2009 AKP 43
2014 AKP 50
2019 AKP 53
2024 AKP 50

BOŞ ARAZİ YOK DENECEK KADAR AZ

BirGün gazetesindeki habere göre; Güngören Belediye Başkanı AKP’li Bünyamin Demir’in imzasının yer aldığı bir imar planı değişikliği teklifi Belediye Meclisi’nin Haziran ayı oturumuna sunuldu. Ancak asıl dikkat çeken plan teklifinde yer alan itiraflar oldu.

Yazıda şu çarpıcı bilgiler sıralandı:

– İlçemiz yüz ölçümü itibariyle İstanbul’un en küçük ilçesi durumunda olmasına rağmen İstanbul’un en yüksek yoğunluğa sahip ilçesi konumunda.

– İlçemizin mevcut fiili duruma bakıldığında, sosyal ve teknik altyapı donatı alanına ihtiyacı duyulduğu görülmekte. Ancak ilçe yapılaşmamış, boş parsel yok denecek kadar.

KAMU MÜLKİYETİNDEKİ PARSELLE BİLE DOLU

– Hatta Kamu mülkiyetindeki parseller dahi dolu. Bunların yanında ilçe birinci derece ve ikinci derece deprem bölgesi içerisinde yer alıyor.

– Konut alanlarında nüfus yoğunluğu kapasitenin üzerinde. Bazı mahallelerde sosyal altyapı ile yeşil alan ihtiyacının ön plana çıktığı tespit edilmiştir. Aktif yeşil alan, park ve dinlenme alanları düzenlemelerinin karşılanmasına yönelik çözümler üretilmesi büyük önem arz etmektedir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com