30 yıllık tutuklunun tahliyesine ‘sosyal etkinliklere katılmadı’ ertelemesi

30 yıldır cezaevinde olan Yusuf Karataş’ın tahliyesi “sosyal etkinliklere katılmadığı”, “tarafsız koğuşuna geçmeyi kabul etmediği” gerekçeleriyle ikinci kez ertelendi.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

30 yıllık tutuklu Yusuf Karataş’ın tahliyesi “sosyal etkinliklere katılmadığı” ve “tarafsız koğuşuna geçmeyi kabul etmediği” gerekçeleriyle ikinci kez 6 ay ertelendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Ağrı’nın Patnos ilçesinde 1993 yılında Yusuf Karataş, gözaltına alınarak tutuklandı. Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapis cezası alan Karataş, Erzurum, Van ve son olarak Batman cezaevlerine gönderildi.

Batman Kapalı Cezaevi’nde tutulan Karataş’ın tahliyesi, Cezaevi İdari ve Gözlem Kurulu (İGK) tarafından ikinci kez “sosyal etkinliklere katılmama” ve “tarafsızlar koğuşuna geçmeyi kabul etmeme” gerekçesiyle 6 ay uzatıldı.

iKİNCİ MAHKEME GİBİ DAVRANIYOR

Cezaevi Gözlem Kurulları, son dönemde “ikinci mahkemede gibi” davranmakla eleştiriliyor. “Pişman olmama”, “sosyal etkinliklere katılmama”, “dışarı çıkmaya hazır olmama” gibi çeşitli gerekçelerle engelleniyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com