Üç hakim ve bir savcı açığa alınmıştı: ‘Omuz atma’ cinayetinde yeniden tutuklama

İzmir’deki ‘omuz atma‘ cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.’nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Sercan B. yeniden tutuklandı.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir’deki ‘omuz atma‘ cinayeti davasında sanıklardan Sercan B.’nin tahliyesiyle ilgili üç hakim ve bir savcıyı açığa aldı. Sercan B. yeniden tutuklandı.

Urla ilçesindeki bir markette, 16 Ekim 2023’te Semih Kenan Köse’yle Sercan B. arasında ‘omuz atma’ sebebiyle tartışma çıkmıştı. Köse bıçaklanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de Semih Kenan Köse’nin “omuz atma” kavgasında bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin üç kardeşin yargılandığı davada, son tutuklu sanık Sercan Bavkır’ın tahliye edilmesine ilişkin ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Gazeteci Alican Uludağ’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımına göre; tutuklu sanığın avukatlığını Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı Umut Köroğlu’nun yaptığı ortaya çıktı.

HAKİM SUÇ VASFINI DEĞİŞTİRDİ, SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

Diğer yandan mahkemenin, kasten öldürmeden açılan davada suç vasfını değiştirerek olayı “kasten yaralama sonucu ölüm” maddesine sokup üzerine “haksız tahrik indirimi” uygulanabileceğini belirtip tahliye kararına imza atmış. Mahkeme başkanının da yakında emekli olacağı yargı kulislerinde konuşuluyor. Davada savcı da tahliye istemişti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Daire, dün kararı veren İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini ve savcısını açığa almıştı.

Üst mahkeme de tahliye kararını kaldırıp yakalama kararı çıkarmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com