28 Şubat’ta bile yapılmadı: Gözaltına alınan kadınların başörtülerini 3 gün boyunca aldılar, namaza izin vermediler

DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Malatya'da sosyal medya üzerinden Risale-i Nur sohbetine katıldığı iddiasıyla tutuklanan kadınların gözaltında başörtülülerinin çıkarıldığını, namaz kılmalarına izin verilmediğini duyurdu. Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı ve Malatya Valiliği'nden açıklama beklendiğini kaydetti.

  • ü
  • 09 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından Risale-i Nur sohbettine katıldıkları için tutuklanan kadınları gözaltında üç boyunca başörtülerinin çıkarıldığı ve namaz kılmalarına izin verilmediğini duyurdu.

Malatya’da önceki günü biri erkek 7 kişi sosyal medya üzerinden Risale-i Nur sohbetine katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanan kişilere Gülen cemaatinin açtığı sohbet odasına katıldıkları ve buradan haberleştikleri iddia edildi. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 9 kişinden 7’si tutuklandı.

DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltına kadınların emniyette gördükleri muameleye sosyal medya hesabından paylaştı. Gergerlioğlu, “Malatya’da gözaltına alınan kadınların 3 gün boyunca başörtüleri çıkarıldı! Ne namaz için ne avukat görüşünde verildi! 28 Şubat deyip duranların iktidarında bu yapıldı! Boş gerekçelerle tutuklanan kadınlara travma yaşatıldı?” dedi.

Gergerlioğlu, yaşananlarla ilgili Malatya Valiliği ve Adalet Bakanlığı’ndan açıklama beklediğini kaydetti.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com