2 milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır'da 3 devlet hastanesinde kulak burun boğak (KBB) doktoru bulunmuyor. Hasta yakınları özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını söylerken, Diyarbakır Tabipler Odası sağlık kurumlarındaki kötü yönetime dikkat çekti.
Diyarbakır’daki hastanelerde doktor sayısıyla ilgili sorunlar sürüyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan 2 doktordan biri izin alırken, diğer doktor ameliyatlara girdiği için poliklinik hizmeti yapmıyor. Selahattin Eyyubi ile Askeri Hastane’de görevli KBB hekimlerinin ise raporlu oldukları öğrenildi.
Amida Haber’den Zelal Sinayiç‘e konuşan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen, yaz süreci nedeniyle birçok hastanede kadro sıkıntısının yaşandığını belirterek, “Yaz olduğu için doktorlar izne ayrılıyor. Sağlık Müdürlüğü’nün normalde izne ayrılan hekimin yerine takviye yapması lazım ama Sağlık Müdürlüğü yapmıyor. Sağlık kurumları iyi yönetilmiyor. Mecburi hizmetten gelen hekim var, onlar ayrılıp gidiyor. O da bir etken. Yine bölge insanı boşluk görünce Batı iline gidiyor, kimi yurt dışına gidiyor” ifadelerini kullandı.
İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını ise, “İki gündür kızımın kulağı ağrıyordu. Önce kızımı Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürdüm. Doktorlardan biri rapor alarak izne ayrılmış, diğeri de ameliyatta olduğu için poliklinik hizmeti vermeyeceğini söyledi. Selahattin Eyyubi ve eski Askeri Hastane’deki görevli KBB doktorları ise rapor alarak izne ayrıldığı için kızıma bakacak kimse bulamadım. Başka yer bulamayınca kızımı özele götürmek durumunda kaldım.” diye konuştu.