1’inci Dünya Savaşı’ndan kalma top mermisini 25 yıl evinde sakladı

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir evde 1'inci Dünya Savaşı'ndan kaldığı değerlendirilen patlamamış top mermisi bulundu. İfadesinde 25 yıldır bombayla yaşadığından habersiz olduğunu dile getiren Ali Efe, "Ahırları yıkarken bulduk, süs diye aldık. Onu ceviz kırmak için havan yapacaktık" dedi.

  • ü
  • 17 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi’nde yaşayan 76 yaşındaki Ali Efe, 25 yıl boyunca evinde süs eşyası olarak sakladığı top mermisinin, aslında patlamamış bir bomba olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı. Oğluyla yaşadığı tartışma sonrası ortaya çıkan gerçek, mahallede de paniğe neden oldu.

OĞLU İHBAR ETTİ

Alkol aldıktan sonra babasıyla tartışan Hüseyin Efe (48), babasından yıllar önce alıp dükkanında sakladığı bombayı tartışmanın ardından babasının evinin deposuna koydu. Daha sonra polisi arayıp bomba ihbarında bulundu.

Saat 04.00 sıralarında adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri bombayı buldu. 40 santimetre boyunda ve 12 santimetre çapında olan mühimmatın 1’inci Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış top mermisi olduğu değerlendiriliyor.

Bomba imha uzmanının yaptığı inceleme sonrası kontrollü patlatmak üzere bombaya el konuldu. Ali Efe ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

‘SÜS DİYE EVE ALDIK CEVİZ KIRACAĞI YAPACAKTIK’

Karakolda ifade verirken patlamamış bir bombayla 25 yıldır yaşadıklarını öğrenen Ali Efe ikinci şoku yaşadı.

Ali Efe ifadesinde şunları söyledi:

“Eski evlerde ahırların bulunduğu yerde yıkım yaparken, bunu bulduk. İlk başta taş zannettik. Daha sonra yuvarlandı. Baktık demirden olduğunu gördük. Biz de aldık, yanımıza getirdik. Bir ara dükkanda durdu. Bir ara bende durdu. Bir ara dut ağacının altındaydı. Sonra biz ne olduğunu anlamak için 25 yıl önce polise söyledik. O zaman bize dediler ki; ‘Bunu kuyuya atın’. Biz nereden bulalım kuyuyu? Biz de koyduk eve. Sonra benim çocuklarıma süs eşyası olarak kaldı. Hatta bir ara arkadaşım bombayı ceviz kıracağı yapmak istedi. Ben bomba olup olmadığını anlayamadım. Sonra oğlan bizim eve getirip depoya koymuş. Tabii biraz bozuşunca bizi ihbar etmiş. Ben bombanın depoda olduğunu bile bilmiyordum. Sonra gidip ifade verdik. Polis, ’İyi ki patlamamış’ dedi. Kuvvetli bir bombaymış. Patlasaydı burayı havaya uçururmuş”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com