19 aylık Neva, KHK’lı annesi ile cezaevine girdi: ‘Bu mutluluklar geride kaldı, artık ikisi de zindanda’

DEM Partili Gergerlioğlu, “Bu mutluluklar geride kaldı, artık ikisi de zindanda! Legal fiillerinden ihraç edilip, 6.3 ceza aldı. Bebeği Neva ile bugün Manisa Cezaevine girdi." dedi.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde görev yaparken kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Hatice Kaya, 20 aylık bebeği Neva ile birlikte tutuklandı. Bank Asya’ya para yatırdığı ve Bylock kullandığı gerekçesiyle 23 Ağustos’ta tutuklanıp Manisa E Tipi Cezaevine gönderildi.

Kaya’nın tutuklandığı duyuran DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu mutluluklar geride kaldı, artık ikisi de zindanda! Legal fiillerinden ihraç edilip, 6.3 ceza aldı. Bebeği Neva ile bugün Manisa Cezaevine girdi. Daha kötüsü baba da hapis! Hiç olmazsa aynı zamanlı ana, babalar zindana girmesin yasa önerimizi Ak Parti MHP zulmü reddetmişti!” dedi.

UYGULANMAYAN AİHM KARARLARI İLE TUTUKLAMA

Tutsak Bebekler platformu, “Uygulanmayan AİHM kararı bebeklerin hayatlarını zindana mahkum etti. 19 aylık Neva bebek, annesi Hatice Kaya ile 22 Ağustos’ta Manisa Cezaevi’ne gönderildi.” paylaşımı yaptı.

KHK’lı akademisyen Hatice Kaya ve eşi, her ikisi de cezaevinde tutuluyor.

HAMİLEYKEN DE TUTUKLANMIŞTI

Hatice Kaya 6 aylık hamileyken de, 7 Ekim 2022’de eşiyle birlikte Antalya’da tutuklanmış ve bir ay hapis yattıktan sonra kamuoyunda oluşan tepkilerden sonra 9 Kasım 2022’de tahliye edilmişti. Tutuksuz yargılanan Kaya’ya, Bank Asya’ya para yatırmak ve Bylock gerekçesiyle verilen 6 yıl 3 aylık ceza onaylandığı için tekrar tutuklandı.

BAKAN YERLİKAYA ‘ÇAKARLI-EDİTLİ-EFEKTLİ’ OPERASYON PEŞİNDE

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde Gülen cemaatine yönelik “Kıskaç-25” isimli operasyon düzenlendiğini ve 20 kişinin gözaltına alındığını duyudu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonların Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Maraş ve Van’da düzenlendiğini belirtti.

Zili çalınan ve kapıların açıldığı evlere ağır silahlarla girilmesi tepki çekti. Editlenerek servis edilen videoda gözaltına alınan kişilerin olduğu bölümlere mavi efekt atıldığı dikkati çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com