177 sosyal medya hesabını Ali Yerlikaya yasaklatmış

Avukat Büşra Taşkıran, 177 sosyal medya hesabına konulan yasakla ilgili hazırlanan dosyayı inceledi ve şaşkınlığını paylaştı. Taşkıran, "Bomboş bir dosya. Siber Suçlarla Mücadele listeyi BTK'ya iletmiş, BTK'da mahkemeye başvurmuş. Delil yok.Hiç bir şey yok. Ama çamur at izi kalsın var" dedi.

  • ü
  • 24 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Avukat Büşra Taşkıran, 177 sosyal medya hesabına getirelen yasakla ilgili hazırlanan dosya inceledi ve yaşadığı şaşkınlığı sosyal medya hesabından paylaştı. Yasak talebinin İçişleri Bakanlığı’ndan geldiği ve delil olup olmadığına bakılmadan Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından uygulandı.

Taşkıran, sosyal medya hesabı yasaklandığını öğrendikten yaşadıklarını sosyal medya hesabından şöyle paylaştı:

“Sabah saatlerinde bir arkadaşımın araması ile öğrendim. 177 hesaptan biriydim. Olayın şoku ile hesabıma defalarca baktım. Ne yazmış olabilirim de böyle anlaşılmış olabilir diye. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca; FETÖ elebaşının ölümü sonrası sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapan, övücü nitelikte paylaşımda bulunan ve taziye niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Ama herhangi bir paylaşımım yok. İtirazımı önce Twitter üzerinden yolladım. Mahkeme kararı iletildi. İtiraz için dilekçemi yazdım Sihhiye’nin yolunu tuttum.

Kalem memuru ile görüştüm. Hakim bey kimseyle görüşmüyormuş. Dosyanın incelenmesi taleplerini ise reddediyormuş. Hakim beyde insan sonuçta illa lavaboya çıkacak. Beklemeye karar verdim. Neyse çıktı meramımı anlatmak için yanına yaklaştım. İsmini soyledim ve bir şey konuşmak istiyorum diyemeden elinin tersi ile defol der gibi hareket yapıp, korumasına seslendi ve burada durmaya diretirse “polis çağır attır” dedi. Yani bir hakim ile konuşmak isterseniz sizi adliyeden artırabilirler. Neyse bekledim. Avukat kimliğimi çıkarttım. Avukat kimliğinden mi yoksa ısrarım nedeniyle mi bilmiyorum. “Ne istiyorsun” sorusu geldi.

‘BOMBOŞ BİR DOSYA’

Sadece dosyayı incelemek istediğimi belirttim ve akabinde dosyayı inceledim. Bomboş bir dosya. Siber Suçlarla Mücadele listeyi BTK’ya iletmiş, BTK’da mahkemeye başvurmuş. Delil yok. Hiç bir şey yok. Ama çamur at izi kalsın var. İçişleri Bakanının havada asılı sözleri var.

Bu arada hakimin davranışı da az buz bir etki yaratmadı. Bir zamanlar bende hakimlik yaptım ama kapımıza gelen kimseye böyle davrandığımızı hatırlamıyorum. Saygı ile dinler, not alır ve tarafsızlığımızı zedelemeden kişiye karşı nezaketle davranırdık.

Sayın Ali Yerlikaya’nın bahsettiği 177 kişiden biriyim. @AliYerlikaya Yazdığı tweet’i bir kenara koyup bir hesabıma baksın. Söz konusu tarih ve sonrasında neler paylaştıklarım ortada. Ama anlaşılan bazı listeler hazırdı ve gerekçeye gerek yoktu.

Bilmiyorum ne denebilir. Bilemiyorum ama çok üzülüyorum. Bu kadar hukuksuz uygulama sadece bana değil hepimize zarar verir.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com