16 yaşındaki çocuk, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla her hafta karakolda imza atıyor

İstanbul Sarıyer'de bir lise öğrencisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 5 aydır her hafta karakola giderek imza attığı ortaya çıktı.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Sarıyer’de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki bir lise öğrencisi, 5 aydır her hafta karakola giderek imza atıyor. Çocuk için verilen adli kontrol kararının devam edeceği belirtildi.

Olay, 12 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyu geçtiği sırada küfür ettiği iddiasıyla bir Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla 16 yaşındaki kız çocuğu gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan lise öğrencisi, ifadesinde şunları söyledi:

“Bundan altı ay önce bir kaza atlatmıştım. Olay günü yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dahil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dahil hiçbir devlet görevlisine hakaret etmedim. Daha önce yaşadığım travma nedeniyle gösterdiğim tepki yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve bir yetkili müdahale edince, konvoyun Cumhurbaşkanı’na ait olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim.”

ADLİ KONTROL KARARI SÜRÜYOR

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 16 yaşındaki çocuk hakkında haftada bir gün imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı. Çocuğun avukatı, İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi’ne başvurarak beş aydır süren adli kontrol kararının kaldırılmasını ve müvekkilinin staj yaptığını belirtti. Ancak mahkeme heyeti, talebi reddederek adli kontrolün devam edeceğini ve çocuğun her hafta polis merkezine giderek imza atmaya devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan, 18 Ağustos tarihinde savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, çocuğun “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan cezalandırılması talep edildi. Savcı, “Kamu davası açmaya yeterli delil olduğunu” belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com