16 ilde 120 gözaltı: Balyozla kapı kırma, ters kelepçe, zorla baş eğdirme…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde düzenlenen operasyonlarda 'örgüt propagandası' yaptıkları ve 'sokak eylemlerine katıldıkları' gerekçesiyle 120 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya'nın yayınladığı videoda gözaltına alınanlara zorla baş eğdirilmeye çalışılması ve ters kelepçelenmesi dikkat çekti.

  • ü
  • 17 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, her sabah yayınladığı editlenmiş operasyon videolarına bu sabah bir yenisini daha ekledi. 16 ilde PKK’ya yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonlarda 120 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alınanların büyük kısmına, insan hakları kuruluşlarının “işkence” olarak nitelendirdiği ters kelepçe takılırken, bazı kişilere polisin zorla baş eğdirmeye çalışması da dikkatlerden kaçmadı.

Afyon, Ankara, Aydın, Bingöl, Hakkari, Hatay, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Tunceli’de düzenlenen ve “Bozdoğan-2” ismi verilen operasyonlarda gözaltına alınan 120 kişiye yöneltilen suçlamalar ise ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘örgüt içinde faaliyet göstermek’, ‘illegal sokak eylemlerine katılmak’ ‘milis/işbirlikçi olduklarına dair haklarında bilgiler bulunmak’ şeklinde oldu.

Operasyonlarda ruhsatsız tabancalar yakalandığı belirtilerek, çok sayıda “dijital materyale” de el konulduğu kaydedildi. 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com