130 bin kişiyi KHK’yla ihraç eden AKP’nin adayı Kurum: İBB, 33 bin kişinin ekmeğiyle oynadı

Çıkardığı KHK ile 130 bin kamu personelini ihraç eden AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, "İBB’de son beş yılda kadrolaşmak için 33 bin 725 kişiyi işten çıkardılar. 46 bin 967 kişiyi işe aldılar. İnsanların ekmeğiyle oynadılar"dedi.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, İBB’nin son beş yılda 33 bin 725 kişiyi işten çıkardığını, 46 bin 967 kişiye ise aldığını iddia etti.

Kurum, İBB’den beş yıl içinde çıkarılan ve alınan işçi sayısının rakamını açıkladı. Kurum, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İBB’de son beş yılda kadrolaşmak için 33 bin 725 kişiyi işten çıkardılar. 46 bin 967 kişiyi işe aldılar. İnsanların ekmeğiyle oynadılar. İBB’nin hafızasını sildiler, kurumsal yeteneğini yok ettiler. Sistem tıkır tıkır işliyordu, bozdular. Karda çaresiz kalan, otobüsleri dökülen bir belediyeye dönüştürdüler. Yönetemediler! 31 Mart’ta bu adaletsiz, liyakatsiz, iş bilmez anlayış son bulacak” dedi.

15 Temmuz sonrasında çıkarılan KHK ile kamu görevinden 130 bin kişi hiç bir yargı kararı olmadan alınan idari kararla ihraç edildi. Mahkemelerden beraat eden, hakkında soruşturma dahi açılmayan insanların görevlerine dönüşlerine izin verilmedi. AİHM tarafından verilen ihlal kararları bile AKP iktidarı tarafından uygulanmadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com