11 ilde ‘ankesör’, ‘irtibat’ ve ‘ifadede ismi geçme’ operasyonu: 20 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 11 ilde Gülen cemaatine yönelik düzenlenen operasyonla 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gülen cemaatine yönelik 11 ilde düzenlenen “Kısakç-25” operasyonlarında 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya’nın mesajını operasyonu yapan polislere duayla bitirmesi dikkat çekerken, paylaşılan videonun sonunda Türk bayrağına da yer verildi.

Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre; Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van’da 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltıların gerekçeleri ise “askeri gizli yapılanması” içerisinde faaliyette bulunma iddiası, ankesörlü telefonlarla iletişim kurmak iddiası, Gülen cemaati üyesi olduğu iddia edilen kişilerle irtibatlı olmak iddiası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) suç olmadığını karara bağladığı haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olmak iddiası, ifade ve teşhislerde adlarının geçmesi ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunması iddiası olarak açıklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com