1 gün ile 17 yıl kaybeden EYT’liler sokağa çıkıyor

Emeklilikte Adalet Derneği yönetecisi Aykut Uğurlu, “Hükümetten yerel seçim öncesinde söz almak istiyoruz. Arkadaşlarımız huzursuz” dedi.

  • ü
  • 09 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Emeklilikte bir gün ile yaşa takılanlar sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yapılan yasal düzenlemelerden yararlanamayan, bir gün ile 17 yıl kaybeden vatandaşlar haklarını aramak için sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yaşadıkları hak kaybıyla ilgili mağduriyetlerini duyurmak için Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) öncülüğünde 21 Ocak’ta İstanbul’da bir miting düzenleyecek.

1 GÜN İLE 17 YIL KAYBETTİLER

Bu düzenleme doğrultusunda 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar emeklilik hakkını elde edebilirken, bir gün sonra sigorta girişi yapanlar için 17-20 yıllık bir bekleme süreci belirlendi. Bu durum, hak eşitsizliği ve adaletsizliğe yol açtığı için tepkileri beraberinde getiriyor.

TALEPLERİ KADEMELİ EMEKLİLİK

EMADDER yöneticisi Aykut Uğurlu, bu durumun büyük bir mağduriyete neden olduğunu ve sigorta giriş tarihleri nedeniyle aynı yaş grubundaki bireyler arasında eşitsizlik oluştuğunu vurguladı. Uğurlu, Sigortaya giriş yılı nedeniyle emeklilik açısından yaşıtlarımızla aramızda dengesizlik oluştu. Onları 5 bin 975 prim günü ile emekli ilan ettiler. Bizim 7-8 bin gün primimiz var. Yasayı bir günle kaçıranlar 60 yaşına kadar beklemek zorunda. Kademeli emeklilik istiyoruz” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ HÜKUMETTEN SÖZ ALMAK İSTİYORLAR

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan randevu talepleri olduğunu belirten Uğurlu, “Hükümetten yerel seçim öncesinde söz almak istiyoruz. Arkadaşlarımız huzursuz” şeklinde konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com