Özel ‘normalleşme’ ile CHP’nin muhalif dilini ve söylem üretme gücünü bitirdi

‘Normalleşme’ derken, genel başkanı olduğu partinin muhalif dilini ve söylem üretme gücünü tamamen bitiren Özgür Özel'in Erdoğan'ın 'dönüştürdükleri' arasına girecek mi sorusunun cevabı için çok beklemeyeceğiz bu gidişle.

Özgür Özel genel başkanlıkta bir yılını doldurmaya bir ay kaldı. Gelinen noktada yerel seçimde kazanılmış büyük başarının altında ezilen, politika üretemeyen, gündem oluşturamayan ve iktidara şirin gözükmeye çalışan bir lider var. Muhalefet partisi liderliği ile AKP sözcülüğü arasında kalan bir görüntüde gidip gelme durumu yaşanıyor başka bir deyişle.

Seçim başarısını destekleyecek politika üretemediği gibi Saray’a zaman kazandıracak ‘normalleşme’ ve ‘yumuşama’ gibi söylemleri dolaşıma soktu. Bu kavramlar beraberinde iktidarın hukuksuzluklarına karşı sert bir şekilde duramamayı getirdi. “CHP, ülkede yaşanan sorunların hepsini gündemi getiriyor muydu?” sorusu akla gelebilir. Kılıçdaroğlu, CHP’sinde de mağdur, mazlum ayrımı yapılıyordu ancak Özgür Özel dönemindeki kadar hiç görmeme, duymama durumu olmuyordu. Özel bu durumu daha ileri bir aşamaşa taşıyarak özellikle KHK’lılar ve 15 Temmuz mağdurları konusunda Saray’ın dilini sahiplendi.

Özel, bunları yaparken ülkedeki hukuksuzlukları, haksızları, yolsuzlukları gördü mü? diyeceksiniz. Tabii ki hayır. Özel tarafından gündeme getirilen ve gündem olan bir konu hatırlıyor musunuz? Belki bu soruya verilecek tek cevap Erdoğan ve Bahçeli’ye yönelik ‘suç ortakları’ ifadesi oldu. Bu ifadeyi bir daha ağzına almadı. Özel ile birlikte muhalefet iktidar karşısında söylem üstünlüğünü de kaybetti. Kılıçdaroğlu’nun bir konuyu gündeme getirip ve sürekli tekrarlaması gündem oluşturmasını ve söylem üstünlüğünü kazanmasına sağlıyordu. Özel ‘normalleşirken’ genel başkanı olduğu partinin muhalif dilini ve söylem üretme gücünü tamamen bitirdi.

Özel, son olarak New York Belediye Başkanı’na Türkiye Cumhuriyeti yetkileri tarafından rüşvet verilmesiyle ilgili iddianame hazırlanmasını bile eleştirmedi. Erdoğan iktidarının yolsuzlukları ve rüşvet uygulaması dünyanın gündemine girmişken iktidar sözcülerine aratmayacak bir açıklama yapmayı tercih etti.

Özgür Özel, bu siyaset diliyle devam ederse yerel seçimde İYİ Parti’den ve diğer partilerden gelen oyları kaybedeceği gibi kendi kemik tabanında da sorgulanmaya başlanacak. Bir süre sonra karşısına çıkacak bir aday karşısında genel başkanlık görevine veda edecektir. İktidara şirin gözükerek siyaset yapacağını sananlara en iyi örnek Meral Akşener olayı. Meral Akşener’in üçüncü yol diyerek yola çıkıp muhalefeti eleştiren diline sandıkta seçmen ‘Osmanlı’ tokadını indirmişti.

Özgür Özel’in Erdoğan’ın ‘dönüştürdükleri’ arasına girecek mi sorusunun cevabı için çok beklemeyeceğiz bu gidişle.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com