Erol Erkan’ın gücü kızından mı, başka bir yerden mi geliyor?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın bankada elde ettiği gücü kimden alıyor sorusu gündemdeki yerini koruyor. Erol Erkan'ın kızının yanı sıra bir siyasi gruptan destek alma ihtimali tartışılıyor.

Türkiye gündeminin birinci konusu haline gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan kimdir?

Merkez Bankası’ndaki protokol personelini işten attığı iddia edilen, başka bir personele yumruk atma gücünü kendisinde bulan Erol Erkan’ın kimliği ve mesleği merak konusu…

Erkan’ın ekonomi alanında bir eğitimi bulunmuyor. Erkan, makine mühendisliği eğitim almış. Eşi Gamze Erkan da matematik öğretmeni.

Ailenin özelliği çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenmeleri ve onların başarılarını kendi başarıları olarak sahiplenmeleri. Baba Erkan’ın ailesi Elazığlı. Anne Gamze Erkan ise Rize’nin İkizdere ilçesinden.

HÜRRİYET RÖPORTAJINI O MU YAPTIRDI?

Baba Erkan’ın ismi aslında yeni gündeme gelmedi. Hafize Gaye Erkan’ın Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan Coşkun’a verdiği röportajı ayarlayan kişi olarak da gündeme gelmişti. Bazı ekonomi yazarları Erkan’ın Merkez Bankası’nın basın ve protokol birimlerini devre dışı bırakarak bu röportajı ayarladığı iddiasına yer verilmiş ve yalanlanmamıştı. Ahmet Hakan Coşkun, bu iddiaları uzun bir aradan sonra -nihayet- yalanladı.

Ekonomi yazarları ve ekonomi gazetecileri yaşanan son olayların aslında bir sürecin sonunda gerçekleştiğini biliyorlar. Baba Erkan’ın, “Merkez Bankası’nda bu işleri yapacak gücü kimden destek alarak yapıyor?” sorusu akıllara takılan…

Hafize Gaye Erkan’ın dışında babaya bu hareket alanını tanıyan hangi siyasi güç, şu anda net olarak bilinmiyor. Ancak babanın AKP çevreleriyle bağlarını sıkı tutan bir kişi olduğu çok açık.

Anne Gamze Erkan’ın da banka görevlilerine emir yağdırdığı iddialarını da unutmadan bir sosyal medya sitesinde yer alan soruyu soralım, “Erol Erkan Merkez Bankası’na çökme gücünü kimden aldı?”

Acaba, Erdoğan’ın nev-i şahsına münhasır rejiminde yeni bir safhaya geçildi de, biz mi bilmiyoruz. Bu aşamada kurumlar, kişiler ve aileler arasında paylaşıldı da, biz mi duymadık?

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com