Gelenek ve modernite: “Bunu Siz Yaptınız”

40. yılına özel sanatçı eşleşmelerine yer veren Galeri Siyah Beyaz, bu kez “Bunu Siz Yaptınız” ile Ali Kotan ve Murathan Özbek’i buluşturuyor.

  • ü
  • 10 Mayıs 2024
  • ü
  • Fotoğraf

40. yılına özel sanatçı eşleşmelerine yer veren Galeri Siyah Beyaz, bu kez Bunu Siz Yaptınız ile pratiğini geleneksel malzemeler üzerine inşa eden Ali Kotan ve çağdaş malzemelere eğilen Murathan Özbek’i bir araya getiriyor. Galerinin 40. yılına ithafen ironik yaklaşımlar barındıran sergi, ismini ikilinin birlikte çalışma pratiğinin yarattığı ironiden alıyor.

Galeri Siyah Beyaz, zamanlarını ve mekânlarını birbirleri ile paylaşan ve aynı malzemeye farklı zamanlarda müdahale etmenin yanı sıra aynı mekânda birbirlerinin malzeme ve imgelerini dönüştüren sanatçı ikililerini bir araya getirerek sanatçıları, galeriyi ve izleyicileri ortaklaştıran bir bir aradalık yaratıyor. Ali Kotan ve Murathan Özbek’in birlikteliğinde ise iki farklı kuşak, iki farklı disiplin ve iki farklı şehirden olan sanatçılar; birlikte üretme pratiğine farklı bir yaklaşım sunuyor.

Geleneksel malzeme ile diyaloğu kuvvetli olan ve resim odaklı çalışan Ali Kotan ve fotoğraf, yapay zekâ gibi çağdaş tekniklere eğilen Murathan Özbek’in bir yıl süren bu birlikte üretme süreçleri; ışık, renk, kompozisyon, derinlik gibi temel prensiplerde buluşuyor. Galeri mekânını parçalara ayıracak şekilde kurgulanan sergi, bir aradalığın karşı duruş, baş kaldırma gibi kavramlara referans verebileceğini gösteriyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bunu Siz Yaptınız 1 Hazirana kadar Galeri Siyah Beyaz’da ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com