Fotoğraflarla kaydı tutulan metropoller

Erhan Coral’ın ikinci kişisel sergisi Metropol Kayıtları: Kentsel Mimariyi ve İnsanlığı Yakalamak Galeri 77’de sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 29 Ocak 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Tate Modern 1, London, 2022 (Fotoğraf: Erhan Coral)

Salt görselliğin ötesine geçerek modern şehirlerin hikâyelerini şehircilik, mimari harikalar ve bu mekânları evi olarak görenlerin gözünden anlatan Metropol Kayıtları, kentsel dünyamızı şekillendiren mimari yaklaşımların farklı coğrafyalardaki değişimini gözler önüne seriyor. Coral, İnsanların mekanlarla olan ilişkisini yalnızlık, mutluluk, inanç, korku gibi ortak duygular üzerinden aktarırken bireyleri şehrin akışındaki doğal halleriyle yansıtıyor.

Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul, 2021 (Fotoğraf: Erhan Coral)

ZITLIKLARIN YANSIMASI

Sıcak ve naif insan ile heybetli ve soğuk modern yapılar arasındaki zıtlığı insanın içerisinde yaşadığı çevre ile olan ilişkisi üzerinden inceleyen Metropol Kayıtları, sanatçının metropollerdeki sosyal yoğunluk ve içerisindekilerin deneyimledikleri yalnız hissi arasındaki zıtlığa odaklanan bir önceki sergisi Şehirde Bir Başına’nın devamı niteliğinde.

Antinori nel Chianti Classico 2, Toskana, 2023 (Fotoğraf: Erhan Coral)

MERDİVEN VURGUSU

Coral’ın fotoğraflarındaki merdiven, geçit ve köprü vurgusu, bireylerin hayatlarındaki farklı aşamaları, aşmaya çalıştıkları zorlukları ve ulaşmaya çalıştıkları hedefleri temsil ediyor. Bir yolcuğu çağrıştıran bu merdiven kullanımı, kişlerin hayatlarını kademeli olarak yansıtıyor. Mimari yaratıcılık ile metropoldeki insan yaşamının kesişimini keşfetmeye çağıran Metropol Kayıtları, 25 Şubat 2024 tarihine kadar ziyaretçilerine açık.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com