Düşünsel bir koleksiyon “On the Road”

Sanatsal pratiğinde bir koleksiyoncu gibi hareket eden Kezban Arca Batıbeki “On the Road” başlıklı kişisel sergisi ile Londra’da sanatseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 15 Mayıs 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Sanatsal pratiğinde bir koleksiyoncu gibi hareket eden Kezban Arca Batıbeki On the Road başlıklı kişisel sergisi ile Londra’da yer alan FAAR Gallery Mayfair’da sanatseverlerle buluşuyor. New York’tan Bologna’ya, St. Petersburg’dan Paris’e, Edirne’den Matera’ya yaptığı pek çok yolculuğunda çektiği fotoğrafların her birini birer hafıza andacı olarak işleyen sanatçı, biriktirdiği anları kendine özgü dijital kolaj tekniğiyle manipüle ederek sinematografik fotoğraflar olarak ortaya çıkarıyor.

Pandemi sürecinde ele aldığı ve kişisel hafıza arkeolojisi içinde ortaya çıkardığı fotoğraflarında, deneyimin kendisini bir görme/bakma biçimine çeviren Batıbeki, sanatsal pratiğinde bir koleksiyoncu gibi hareket ediyor. Toplumsal, kültürel ve kişisel bir derinlik taşıyan eserlerde yer alan nesne kullanımı izleyiciye sunduğu semboller ve alegoriler ile semiyotik bir katman yaratıyor.

Pop-art estetiğini kullanarak tüketim toplumunun imgelerini kendi özgün anlatısına entegre eden sanatçı, izleyiciyi zaman ve mekânın sınırlarını aşan bir yolculuğa çıkarıyor. Zamansal formlar olarak kendini gösteren imgelerin yer aldığı her bir görüntü izleyiciyi zamanın farklı katmanlarını keşfetmeye çağırıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Kezban Arca Batıbeki On the Road başlıklı kişisel sergisi 10 Haziran’a kadar FAAR Gallery Mayfair’da görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com