Dev koleksiyondan dolu dolu boş zaman aktiviteleri

f3 – freiraum für fotografie, insanlığın boş zaman aktivitelerinin son 100 yıl içindeki değişimini dünyaca ünlü fotoğrafçıların lensiyle gösteriyor.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Kraliçe ile Fish and Chips, Londra, 2018 ©Esther Haase

Berlin”in önemli fotoğraf merkezlerinden f3 – freiraum für fotografie, Franz Christian Gundlach’ın koleksiyonunu boş zaman aktivileri üzerinden A Day Off sergisiyle ziyarete açıyor. Küratörlüğünü Natalja Aljasova’nın, konsept tasarımını Natalja Aljasova ve Jasmin Seck’in üstlendiği sergi maksimum rahatlama, en iyi versiyonuna ulaşmak ve günlük hayattan alabildiğince uzaklaşmak için çabalayan insanlığın boş zaman kültürüne bir pencere açıyor.

Aşk Yürüyüşü, Berlin, Almanya, 1999 ©Andreas Herzau

Mesai sonrası rahatlamak için yapılan aktivitelerden kitlesel bir fenomene dönüşen boş zaman aktivitelerinin 100 yıl içerisindeki değişimini ortaya koyan sergide aralarında Diane Arbus, Katharina Bosse, Henri Cartier-Bresson, Elliott Erwitt, Arthur “Weegee” Fellig, Bruce Gilden, Nan Goldin, F.C. Gundlach, Esther Haase, David Hockney, Thomas Hoepker, Barry Kay, Peter Keetman, Barbara Klemm, Lisette Model, Martin Munkácsi, Martin Parr ve Joel Sternfeld’in de bulunduğu sanatçıların işleri yer alıyor.

Common Sense serisinden ©Martin Parr

Gittikçe daha heyecan verici, macera dolu ve egzotik bir hâl alan boş zaman aktivitelerinin en çok talep gördüğü tatiller, hafta sonları, iş çıkış saatleri gibi zamanlarda sahiller, yüzme havuzları, spor salonları, parklar bahçeler dolup taşıyor. Zamanla geri kalınmaması gereken modaya dönüşen boş zaman aktivitelerinin içeriği ve kapsamı 100 yıl içerisinde oldukça farklı bir boyut kazansa da vizyona giren son filmi izlemek, dans etmek, güneşlenmek gibi bazı pratikler hâlâ konumunu koruyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Yaklaşık 9000 fotoğraf çalışması içeren F.C. Gundlach Koleksiyonu’nu boş zaman aktiviteleri süzgecinden geçirerek fotoğrafseverlerle buluşturan A Day Off 15 Mart – 2 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com