Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, eski tweetleri silmede hızlı çıktı

Atama kararı sonrası, Fatih Karahan'a ait sosyal medya hesapları kapatılırken, bugün yeniden aktif hale getirilen hesaplarda silinen paylaşımlar gündem oldu.

  • ü
  • 05 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan atandı.

Hafize Gaye Erkan’ın istifasından sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına atanan Dr. Fatih Karahan, göreve başladıktan dakikalar sonra şahsi twitter hesabını kapatmıştı. Bunun nedeni sonra anlaşıldı. Bugün itibarıyla hesabını yeniden aktif hale getiren Karahan’ın bazı paylaşımları ve yorumları sildiği ortaya çıktı.

Cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra Hafize Gaye Erkan’ın sosyal medya hesabından yayımladığı istifa paylaşımının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Başkanlığına halihazırda PPK üyesi olarak görev yapan Dr. Fatih Karahan getirilmişti.

AKP’Yİ ELEŞTİRDİĞİ PAYLAŞIMLARI SİLDİ

TCMB’nin başına getirilen Fatih Karahan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda, Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) cazibesini yitirdiğine yönelik makaleler paylaşırken, kendisine yöneltilen bir soruya ise AKP’nin açıklamalarını eleştiren ifadelerle yanıt vermişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Karahan, kendisine yöneltilen “Fatih bey, yeni ekonomi yönetiminin KKM’den çıkmak istemesinin nedeni neydi?” paylaşımına, “KKM’den çıkılmak istenmesinin temel nedeni fiyat istikrarının sağlanması. Çünkü KKM’de bulunan para, belirtildiğinin aksine ‘Türk lirası’ olarak kabul edilemez” şeklinde yanıt verdi.

PAYLAŞIMLARI IŞIK HIZINDA SİLDİ

Ancak Karahan, göreve gelmesinden dakikalar sonra Twitter hesabını kapatırken, daha sonrasında yeniden açılan hesabında bu paylaşımları sildi. Özellikle AKP’nin aylarca ‘liralaşma’ olarak piyasalara tanıttığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da KKM’de bulunan parayı ‘Türk lirası’ olarak savunduğu paylaşımlara karşıt gelen bu görüşün alelacele silinmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com