Yandaş gazeteden ‘zenginlerden bir defaya mahsus aktif vergisi alınsın’ teklifi

Yandaş Yeni Şafak Gazetesi, bir defaya mahsus zenginlerden "aktif vergisi" alınmasını istedi. Haberde, "Tahsil edilecek yüzde 0,5-1’lik bir vergi hem asrın felaketinin yükünü önemli miktarda hafifletir hem de Hazine’yi daha fazla borçlanmaktan kurtarır" denildi.

  • ü
  • 08 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi bugün manşetinden verdiği haberde, “zenginlerden bir defaya mahsus aktif vergisi alınsın” teklifinde bulundu.

Türkiye’deki ekonomik krizin sorumlusu olarak pandemi, depremler ve Ukrayna-Rusya savaşı gösterilen haberde, “Pandemi, 6 Şubat 2023 depremleri ve savaşın tetiklediği küresel krizin ekonomiye etkilerini azaltmak için zenginden bir defaya mahsus ‘aktif vergisi’ alınsın” denildi.

Yapılacak düzenleme ile küçük mükellefin kapsam dışı bırakılması gerektiği kaydedilirken, “Düzenlemenin; bilanço esasına göre defter tutan mükellefleri kapsaması yeterli” denildi.

Haberde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin faturasının sanılandan daha büyük olduğu belirtilirken, “Türkiye’de yüzlerce holding var. Bu holdinglere bağlı iştirakler ile yönetimindeki şahıslara ait yüksek varlıklar dikkat çekiyor. Kişi ve kurumların belli bir seviyenin üzerinde varlığından vereceği yüzde 1’lik katkıyla Türkiye, depremin ağır yükünü kolayca omuzlayabilir” denildi.

Dünyadan örnekleri sıralayan Yeni Şafak gazetesi, Türkiye’de dolar milyoneri olan 44 bin kişi, 18 de dolar milyarderi olduğunun altı çizildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com