Vergi uzmanı, bir yıl önce bugün tartışılan vergileri haber vermiş: Zamlara hazır olmak gerek

Son günlerin en çok konuşulan konusu vergilerin, tam bir yıl önce vergi uzmanı Ozan Bingöl tarafından tek tek sıralanarak "geleceğinin" haber verildiği ortaya çıktı.

  • ü
  • 23 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (Depo Photos)

Türkiye, iki haftadır yakın zamanda Meclis’e sunulması beklenen yeni vergi paketini konuşuyor. Yediden yetmişe neredeyse her kalemde vergi artışlarını öngören paket, kamuoyunda “deli durul vergileri” olarak niteleniyor.

Tartışma sürerken vergi uzmanı Ozan Bingöl’ün tam bir yıl, 9 Temmuz 2023 tarihinde bugün çokça tartışılan vergileri haber verdiği ortaya çıktı.

Bingöl, bugünlerde tartışılan yurt dışı çıkış harcı, akaryakıt ÖTV’si, bandrol ücreti, poşet vergisi gibi kalemleri tek tek sıralayarak “Zamlara hazır olmak gerek” uyarısında bulundu.

‘SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMA AŞAMASINA GEÇİLDİ’

Ozan Bingöl’ün bir yıl önce paylaştığı ve bugünlerde gerçekleşen öngörüsü şöyle: “Bütçedeki açık o kadar büyük ki; vergilemede kümesteki kazları yolma aşamasından sinekten yağ çıkarma aşamasına geçildi!
Yurtdışı çıkış harcından, gümrük sunum ücretine, poşet vergisinden, akaryakıt ÖTV’sine, bandrol ücretinden, paylara kadar her kalemde zamlara hazır olmak gerek.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com