Ünlü ekonomistten seçim tahmini: Tüketici Güven Endeksi’ne bakın

Prof.Dr. Hakan Kara, seçim sonuçlarını tahmin etmek için Tüketici Güven Endeksi'ni bakılması gerektiğini söyledi.

  • ü
  • 21 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara

Merkez Bankası eski Başekonomisti ve Bilken Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, seçim sonuçlarını tahmin için Tüketici Güven Endeksi’ne bakmanın faydalı olacağını belirterek, “90 civarı ve üstünde genelde iktidar partileri kazanıyor.”dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Tüketici Güven Endeksi Ocak ayında 80,4 iken Şubat ayında yüzde 1,3 oranında azalarak 79,3 oldu.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Seçim sonuçlarını tahmin için Tüketici Güven Endeksi’ne bakmak faydalı oluyor. 90 civarı ve üstünde genelde iktidar partileri kazanıyor. Kurdaki istikrara rağmen endeksin Şubat’ta 79’3’e düşmesi dikkat çekici. 2019 Mart yerel seçimine girerken endeks 81,1 düzeyindeydi.”dedi.

Kara, bu anketin niteliğinden dolayı insanların çekinmeden gerçek görüşlerini söylediğini belirterek, “Bu göstergeyi yakından izlememin nedeni, ülke genelini çok iyi temsil eden bir örnekleminin olması ve anketin niteliğinden dolayı yanıt verenlerin çekinmeden gerçek görüşlerini söylemesi.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com