Türkiye Yüzyılı tam gaz: Marketlerde ‘olgun sebze’ dönemi

Ankara'da bir market, çürümüş sebzeleri "olgun sebze" etiketiyle daha ucuza satmaya başladı. "Olgun sebze" fotoğrafı paylaşan CHP'li Burhanettin Bulut, "Koltuklarında oturup, 'ekonomi şöyle iyi, böyle iyi' diyenlerin, vatandaşa çürük sebze yedirenlerin yüzleri bile kızarmıyor.

  • ü
  • 25 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Türkiye’de hayat pahalılığı ve enflasyon, vatandaşın alım gücünü düşürken, çürümüş, ikinci el ya da bozulmuş ürünler de farklı etiketlerle satılmaya başlandı. Ankara Çankaya bir marketin çürümüş sebzeleri “olgun sebze” diye fiyatlandırıp satması dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Ankara’daki bir marketin “olgun sebze” adı altında çürük sebze sattığına ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, ülkeyi yöneten iktidara tepki gösterdi.

Bulut’un paylaştığı market etiketine göre normal şartlarda 60 liraya satılan çürük köy biberinin “olgun” adıyla vatandaşa 8,47 TL’den satılıyor.

‘VATANDAŞA REVA GÖRDÜKLERİ HAYAT BU’

Bulut’un mesajı şöyle:

“Marketlerde “Olgun sebze” dönemi başladı. 

“Türkiye Yüzyılı” diye hayal satanların vatandaşımıza reva gördükleri hayat bu! Bu fotoğraf Ankara’nın en lüks semtlerinden birinde çekildi. Zincir marketlerden biri çürümeye yüz tutmuş, çöpe atılacak biberleri paketleyip “olgun sebze” etiketiyle vatandaşa satıyor. Koltuklarında oturup, “ekonomi şöyle iyi, böyle iyi” diyenlerin, vatandaşa çürük sebze yedirenlerin yüzleri bile kızarmıyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com